MHP'li Akçay, TBMM'de BİM'in kapatılmasını istedi!

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay TBMM'de 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde enflasyonun sorumlusu olarak gösterdiği BİM'in kapatılmasını talep etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'FETÖ' imasında bulunarak hedef gösterdiği BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç bu defa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay'ın hedefi oldu.

AKP iktidarı artan enflasyon nedeniyle kötü ekonominin sorumluluğunu üstlenmeyerek günah keçisi aramış ve zincir marketler fiyat istikrarsızlığının sorumlusu olarak kamuoyuna gösterilmişti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay TBMM'de 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde lehte söz aldı.

MHP'Lİ AKÇAY BİM'İN KAPATILMASINI İSTEDİ

Erkan Akçay, "Bir kısım zincir marketler kartel oluşturarak fahiş fiyat artışları yaratmakta, piyasalardaki suni dalgalanmaları bahane ederek hayat pahalılığını körüklemektedir. Öyle ki tekelci marketler zincirinin haddini bilmez küstah bir sözcüsü ekonomik gerçekleri çarpıtarak yavuz hırsız misali suç bastırmaya kalkışmıştır" diye konuştu.

MHP'li Akçay, "Bu malum şahıs enflasyonun dizginlendiği, petrol fiyatlarının düşüşe geçtiği, döviz kurunun yatay seyir izlediği olumlu bir süreçte temel gıda ürünlerine yaptıkları zamları meşru göstermeye çalışmıştır. keyfi fiyat artışlarıyla hayat pahalılığını körükleyen bu tekelci yapıya karşı denetimler artırılmalıdır. Fahiş fiyat artışları nedeniyle kesilen para cezalarına ek olarak kapatma ve teşhir cezaları caydırıcı bir seçenek olarak mutlaka değerlendirilmelidir. İlk üretimden son zincire kadar kurdukları kartel yapıyla ekonomik gücünü ülkesine ve vatandaşımıza karşı silah olarak kullananlardan adli ve idari olarak mutlaka hesap sorulmalıdır. Bu iş birlikçilerin küresel bağlantıları ve başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle iltisakları araştırmalıdır. Unutulmasın ki Türkiye kriz fırsatçılarına, faiz lobilerinin döviz oyunlarına ve küresel tefecilerine geçit vermeyecektir" dedi.

Etiketler
MHP BİM Enflasyon TBMM