Şentop'tan seçim tarihi, EYT ve başörtüsü açıklamaları

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, seçim tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop, “6 Nisandan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum'' dedi.

Şentop'tan seçim tarihi, EYT ve başörtüsü açıklamaları

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, parlamentoda muhabirlerle bir araya geldi.

Erken seçim iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şentop, “Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür" dedi.

Şentop devamında, “Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi, hem Meclis'te hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisan'dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

EYT VE BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve “başörtüsü” düzenlemesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şentop, “Meclis'e bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelebilir” dedi.

Şentop şunları söyledi:

"Bu konuda düzenlemeler bu hafta açıklanabilir. Meclis'e bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelebilir. Ocak'ta Meclis'te değerlendirilir" derken, başörtüsü düzenlemesi için de "400'ün üzerine bir oyla Meclis'ten geçebilir diye düşünüyorum. 400’ün üzerinde geçerse parlamentoda çözülmüş olur ve referanduma gerek kalmaz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da referanduma götürmeyeceği kanaatindeyim.”

Etiketler
2023 Seçim Başörtüsü Mustafa Şentop TBMM