Kılıçdaroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Landrut ve Çin Büyükelçisi Shaobin ile görüştü

Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Büyükelçisi Liu Shaobin ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikalaus Meyer Landrut ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

Kılıçdaroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Landrut ve Çin Büyükelçisi Shaobin ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün CHP Genel Merkezi'nde Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Liu Shaobin ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikalaus Meyer Landrut ile bir araya geldi.

ÇİN KOMÜNİST PARTİSİNİN KONGRE KARARLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

CHP’den yapılan açıklamada, Büyükelçi Shaobin'in, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) geçen ay yapılan kongresinde alınan kararlar hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiği belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz eşlik etti.

Açıklamada, "Geçen yıl kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayan ÇKP ile gelecek yıl kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacak olan CHP arasındaki köklü dostluk ilişkileri karşılıklı olarak özenle geliştirilmektedir. CHP'nin ikinci yüzyıl teknolojik atılım ve dönüşüm vizyonu doğrultusunda iki parti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke arasındaki gelişmelerin de zenginleşmesine katkıda bulunacağı açıktır” denildi.

Kılıçdaroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Landrut ve Çin Büyükelçisi Shaobin ile görüştü - Resim : 1

CHP, söz konusu görüşmeye ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Büyükelçi, Çin Komünist Partisi'nin ekim ayında yapılan 20. kongresinde yeniden partinin genel sekreterliğine seçilen Xi Jinping'e Genel Başkan’ımızın göndermiş olduğu tebrik mesajına teşekkürlerini iletmiştir. Büyükelçi ayrıca, kongrede alınan kararlar ve ÇKP'nin dış politika, kalkınma ve ekonomik ilerleme konularına ilişkin vizyonu hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.

Geçen yıl kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayan ÇKP ile gelecek yıl kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacak olan CHP arasındaki köklü dostluk ilişkileri karşılıklı olarak özenle geliştirilmektedir. CHP'nin ikinci yüzyıl teknolojik atılım ve dönüşüm vizyonu doğrultusunda iki parti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke arasındaki gelişmelerin de zenginleşmesine katkıda bulunacağı açıktır. Bu anlayışla temaslarımız sıklaştırılarak sürdürülecektir."

KILIÇDAROĞLU, AB TÜRKİYE DELEGASYONU LANDRUT İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikalaus Meyer Landrut ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Landrut’u CHP genel merkezindeki makamında ağırladı. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Landrut ve Çin Büyükelçisi Shaobin ile görüştü - Resim : 2

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye