İYİ Partili Erel, Tarım Koperatif ürünlerini Meclis'e getirdi: 2 öğünün aylık masrafı 3100 lira, asgari ücret kazanan nasıl geçinsin

İYİ Partili Ayhan Erel, arım Kooperatif Marketleri'nden aldığı kahvaltılık ürünleri, akşam yemeği malzemelerini ve ekmeği Meclis'e getirdi. Erel ürünleri göstererek yaptığı hesapta bir ailenin aylık 2 öğün masrafının 3100 lira olduğunu, asgari ücret kazanan bir ailenin geçinemediğini söyledi.

İYİ Partili Erel, Tarım Koperatif ürünlerini Meclis'e getirdi: 2 öğünün aylık masrafı 3100 lira, asgari ücret kazanan nasıl geçinsin

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri esnasında Tarım Kooperatif Marketleri'nden aldığı kahvaltılık ürünleri, yemek malzemelerini ve ekmeği kürsüye getirdi.

Erel, aldığı ürünleri göstererek "Asgari ücretin tartışıldığı günümüzde ve bizler gittiğimiz evde buzdolaplarının boş olduğunu ve tencere kaynamıyor dediğimizde 'abartıyorsunuz' diyen arkadaşlara olayı abartalım" dedi.

Erel, şöyle devam etti:

"Burada 4 kişilik bir aile için sabah kahvaltısı var. Kahvaltımızda peynir var 31 lira 17 kuruş. 4 tane yumurta var. 8,5 lira. Zeytin var 13.90. 2 ekmek var 8 lira. Toplam 61 lira. Aylık toplam ise 1842 lira. 4 kişilik ailenin akşam yemeği de Türk millettinin milli yemeği olan kurufasülye yarım kilo ve bulgur var. bunun maliyeti de 19 lira kurufasülye, 8 lira bulgur, 3 ekmek 12 lira, 6 lira salça ve yağ. Bunun toplamı da 45 lira. Yani aylık 1350 lira.Akşam yemeği ile sabah kahvaltısını topladığınız da 3100 lira var. Dikkat ettiyseniz 2 öğün var. Bu aile diyette olduğu için 2 öğün yemiyor. Yokluktan ve mecburiyetten dolayı 2 öğün yiyor."

Etiketler
İYİ Parti Meclis Asgari Ücret Market