Parti kurmayları Akşener'in konuşmasını değerlendirdi: Yavaş ve İmamoğlu'na kızgın; AKP'yle işbirliğine kapıları kapattı

Akşener, merakla beklenen konuşmasını dün yaptı. İYİ Parti kurmayları, Akşener'in AKP'ye kapıyı kapattığını; Yavaş ve İmamoğlu'na da kızgın olduğunu söyledi. Kurmaylar, yerel seçimlerde Yavaş ve İmamoğlu'nun destek bulamayabileceğini kaydederek, MHP'yle işbirliğiyle ilgili de açık kapı bıraktılar.

Parti kurmayları Akşener'in konuşmasını değerlendirdi: Yavaş ve İmamoğlu'na kızgın; AKP'yle işbirliğine kapıları kapattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Afyon’da yaptığı konuşmada, Mayıs seçimlerini değerlendirdi ve partisinin önümüzdeki süreçlerde izleyeceği politikalara dair işaretler verdi.

AKP İLE İŞBİRLİĞİNE KAPI KAPALI: “ASLA”

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın konuştuğu İYİ Partili kurmaylar, Akşener’in konuşmaya AKP iktidarına sert eleştiriler yönelterek başlamasıyla İYİ Parti’ye yönelik “Cumhur İttifakı’nda yer alacaklar, AKP ile işbirliği yapacaklar” iddialarına yanıt verildiğini söyledi.

AKP ile işbirliğinin hiçbir il ve ilçede “asla” mümkün olmayacağını vurgulayan kurmaylar, “İYİ Parti’nin başka partilerin yan kuruluşu olmadığını” söyledi. İYİ Parti’nin “iki siyasi kutup arasına sıkışmayacağını” kaydeden partililer, partinin bundan sonraki süreçte Türk milliyetçiliği çerçevesinde yükseleceğini belirtiyor.

AKŞENER, YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NA KIZGIN: DESTEK BULAMAYABİLİRLER

Öte yandan, kurmaylar Ankara’da Yavaş ve İstanbul’da İmamoğlu’nun CHP’den aday gösterilmesi durumunda İYİ Parti’den destek bulamayabileceğini söylüyor. Kurmaylar bunun gerekçesi olarak da Akşener’in seçimlerden önce iki isme Cumhurbaşkanı adaylığı çağrısı yapmasını, ancak ikilinin bu çağrıya karşılık vermemesini gösteriyor. Akşener’in de bu nedenle dünkü konuşmasında “Keşke herkes bizim kadar yürekli olabilseydi” göndermesini yaptığı ve iki ismin “ateşten gömleği giyemediğini vurguladığı” söyleniyor.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN AYRILIRSA MHP İLE İŞBİRLİĞİ KAPISI AÇIK

Kurmaylar, Cumhur İttifakı’ndan ayrılmış bir MHP ile de iş birliği konusunun gündeme gelebileceğini kaydediyor. Ancak bu iş birliğinin, İYİ Parti’nin belirlediği ilkeler çerçevesinde şekillenebileceği ifade ediliyor. Partililer bu nedenle 2024 yerel seçimlerinin “çok boyutlu iş birliklerine gebe olduğunu” belirtiyor.

Etiketler
İYİ Parti CHP Meral Akşener Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu