'Hem İYİ Parti hem de CHP kulislerinde gezindim' diyen Aytunç Erkin: 'Kazanacak aday' ısrarının perde arkası

Gazeteci Aytunç Erkin, özellikle CHP ile İYİ Parti arasında yaşandığı ifade edilen 'kazanacak aday' geriliminin perde arkasını yazdı.

'Hem İYİ Parti hem de CHP kulislerinde gezindim' diyen Aytunç Erkin: 'Kazanacak aday' ısrarının perde arkası

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yedi aydan az bir süre kala gözler, muhalefetin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkaracağı adaya çevrildi.

Ancak her ne kadar son sözün liderlerde olduğu vurgulansa da, muhalif siyasetçilerden 'görüş ayrılığı' diye yorumlanacak değerlendirmeler geliyor.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, konuyla ilgili kulislerden edindiği bilgileri okurlarıyla paylaştı; İYİ Parti çevresinin 'kazanacak aday' fikriyle ilgili şu tespitleri yaptığını aktardı:

"(…) Altılı Masa'nın başarılı olmasını çok önemsiyoruz. Masanın görmediği bir durum var: Meral Akşener iki önemli şey başardı: Habertürk yayınında ‘Noter değiliz (Teke Tek / Fatih Altaylı / 27 Eylül 2022)' dedi ve o programın ardından herkes silkelendi. Çünkü bir rehavet vardı, seçim kazanıldı düşüncesi hakimdi. İktidarın da ekonomik hamleleri bu kadar net değildi. Ekonomik paketler, sınır ötesi operasyonlar… Bir işaret fişeği gönderdi Meral Hanım. Başarının bu şekilde yani ‘rehavetle' olamayacağını anlattı Meral Hanım.

'ANKET FİRMALARI BİLE GÜNCELLEME YAPTILAR'

O yayının ardından aslında yüzleşme başladı. Anket firmaları bile güncelleme yaptılar. Cumhur -Millet arasında fark açıktı. Ancak… ‘Cumhur İttifakı güçleniyor mu? Toparlanıyor mu?' sorusuna olumlu cevaplar gelmeye başladı. Bu bir vaka. ‘Kazanacak aday' vurgusu da bundan kaynaklanıyor."

CHP KANADI NE DİYOR?

Erkin, devamında CHP kanadından gelen açıklamalara yer verdi:

"Onlar da Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kazanacak aday' olduğu konusunda ısrarlı: '3 Aralık'tan sonra, Kemal Bey'in vizyon belgesiyle birlikte yeniden ekonomi üzerinden topluma daha rahat dokunacağız. O zaman da bu tartışma ortadan kalkacak ve ocak - şubat gibi de masada isim netleşir.' (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Kulis