Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda sözleşmeli çalışanların için yapılan kadro düzenlemesini duyurdu.

Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sözleşmeli çalışanların kadro geçilmesi için yapılan yeni düzenlemeyi duyuran Erdoğan, ''Sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mali idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl çalışma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Kadroya geçen personel kurumlar arası geçiş hakkında 4 yılın sonunda kavuşacaktır'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

''İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayın faili ele geçirildi. Eylemle bağlantılı çok sayıda kişi yakalandı. Bu eylemlerle verilen mesajları anlıyor ve cevapları sahada veriyoruz. G20'de terörle mücadele kararlılığımızı ifade ettik.

Tüm dünyada gıda ve enerji başlıkları ile tartışılan krizin temelin yönetim alanındaki çarpıklıkların olduğu görüşümüz yaygınlaşmaktadır.

Katar'da yapılan 2022 Dünya Kupası'nın açılışına iştirak ederek milyonların heyecanını paylaştık. Açılışa katılan liderler de görüştük.

Gaziantep'in Karkamış'taki saldırıda 2 vatandaşımızı katleden terör örgütünü son militanına kadar yok etme ahdimizi tekrarlıyoruz.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği 23 Kasım'da Düzce'de meydana gelen depremle bir kez daha hatırladık. Depremin ardından bakanlarımız ve tüm kurumlarımız vatandaşlarımızın yanında yer almıştır.

Afetzedeler için binin üzerinde araç sahada görev yapmış, 4 bin aile çadırı kurulmuştur. Ağır hasar aldığı tespit edilen 457 konutun yerine TOKİ tarafından yenileri süratle inşa edilecektir.

Çarşamba günü Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel'i de ülkemizde ağırlayarak Türkiye-Küba arasında uzun yıllar sonra yan yana gelme fırsatı bulduk.

Binlerce kilometre öteden gelip her yeri yakıp yıkanlar Türkiye'nin hassasiyetine saygı göstermek zorunda. Kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz.

Bize demokrasi, hak, özgürlük nutukları çekenlerin kendi ülkelerindeki teröristlere bakmaları gerekiyor.

SİSİ VE ESAD İLE GÖRÜŞME

Geldiğimiz yer itibari ile bölgesel ve küresel ilişkilerimizi gözden geçirerek kendimizi yeni duruma hazırlıyoruz. Uluslararası siyasette ebedi dostlukların ve ebedi düşmanlıkların olmayacağı, temel ilkelerden ödün vermeden dönemin şartlarına göre hareket edilmesi gerektiğini biliyoruz . Bölgesel siyasi ve insani krizlerdeki farklı yaklaşımlar nedeniyle görüşme sıklığımızı azalttığımız ülkelerle de selamı sabahı kesmedik.

Biz hiçbir yere öldürmek için gitmedik, gitmeyiz. Özellikle yaşatmak, ihya etmek için varız. Hiç kimse Türkiye'nin adalet odaklı politikalarından rahatsız olmasın.

Teröristlerin kullanım süresi artık dolmuştur.

''SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜNÜ YENİDEN BELİRLEDİK''

Türkiye son 20 yılda çalışma hayatında çok önemli mesafeler kat etmiştir. En yüksek asgari ücret artışları son dönemde yapılmıştır. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla büyüyen Türkiye, tarihinin en yüksek istihdam rakamına Eylül ayında ulaşmıştır. Bilindiği gibi kamu çalışanları için yapılan TİS'te kadroya ilişkin de önemli kararlar alınmıştır.

Sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mali idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl çalışma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Kadroya geçen personel kurumlar arası geçiş hakkında 4 yılın sonunda kavuşacaktır.

EYT'liler ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp, açıklayacağız.

Enflasyonun yılbaşından itibaren düşüşe geçeceğe bir döneme giriyoruz.

Kamuoyunda huzursuzluğa yol açan her şeyin üzerine gitmek bizim görevimizdir. ''

Etiketler
Sözleşmeli Kadro Kabine