FETÖ'cü savcı başlatmış AKP devam ettirmişti: 28 Şubat hükümlüsü Çetin Doğan'ın eşi yol arkadaşını anlattı

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, 28 Şubat davasında hüküm giyen 82 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın son durumuna dair eşi Nilgül Doğan ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Erkin, Doğan çiftinin cezaevindeki son fotoğrafını da paylaştı.

FETÖ'cü savcı başlatmış AKP devam ettirmişti: 28 Şubat hükümlüsü Çetin Doğan'ın eşi yol arkadaşını anlattı

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, “Polatlı’dan Buca Cezaevi’ne 53 yıllık aşkın hikayesi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Erkin bugünkü yazısında, FETÖ’cü savcı Mustafa Bilgili’nin hazırladığı AKP’nin devam ettirdiği 28 Şubat davasında hüküm giyen 82 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan ile ilgili son durumu okuyucularıyla paylaştı.

Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan ile görüşen Erkin, “Buca Cezaevi'ndeki son görüşmede Çetin Doğan'ın ayağındaki ağrılar arttığı için fizik tedaviye başladığını öğrenmiş yol arkadaşı” dedi. Erkin, Doğan çiftinin cezaevindeki ziyaret sırasında çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı.

FETÖ'cü savcı başlatmış AKP devam ettirmişti: 28 Şubat hükümlüsü Çetin Doğan'ın eşi yol arkadaşını anlattı - Resim : 1

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

Peki cezaevinden mektuplaşma sürüyor mu? Nazım Hikmet, Piraye'ye 1933'ten 1950'ye kadar, 17 yıl boyunca çeşitli cezaevlerinden mektuplar yazdı.

1938'te bir daha çıkamayacak biçimde 28 yıl hapse mahkum edildiğinde o günün koşullarında ziyaret olanakları çok kısıtlı olduğundan yalnızca mektuplar kalmıştı. Yoldaşlıkları mektuplarla sürdü. 17 yılda yazılmış 581 mektup.Sesi titredi Nilgül Hanım'ın: “Her hafta yazışıyoruz. Duygular başka nasıl anlatılır.”

Evet… 53 yıllık aşkın kısa hikayesi böyle. Bir de cezaevi koşulları var. Şu notla bitirelim:Çetin Doğan 15 gün önce mide kanaması geçirdi. Ancak Doğan'ın muayenesi için tam beş gün sonra doktor gönderildi. Buca Cezaevi Müdürlüğü ise Çetin Doğan'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülüp getirilme işlemi için yanına 10 koruma görevlisi verilmesi ve bu korumaların gidiş-geliş uçak biletlerini Çetin Doğan'ın ödemesi gerektiğini bildirmişti.

28 Şubat davası tutuklularından 82 yaşındaki Çetin Paşa'nın iç kanama geçirmesi sonucu endoskopi ve kolonoskopi için 6 Aralık'a gün verildi. Doğan, “Hayati tehlikesi var ancak cezaevinde kalabilir” raporu veren sağlık kurumlarına güveni kalmadığı gerekçesiyle endoskopi ve kolonoskopiyi reddetti.

Etiketler
FETÖ Emekli Cezaevi Savcı