Eski AKP’li vekil Metiner: CHP’ye Kürtleri eklemleme projesi de Kürtlüğe ihanet

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak'taki köşesinde, “CHP’ye Kürtleri eklemleme projesi de Kürtlüğe ihanet” diye yazdı.

Eski AKP’li vekil Metiner: CHP’ye Kürtleri eklemleme projesi de Kürtlüğe ihanet

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak’ta, “Türkler, Kürtleri düşman olarak mı görüyor?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Metiner yazısında, TSK’nın Suriye’nin kuzeyine düzenlediği hava harekâtına değindi. Metiner, “Erdoğan liderliğindeki Türkiye, Suriyeli Kürtlerin kazanımlarından rahatsızlık duymadığı gibi, onların kazanımlarının da hamiliğini yapmaktan geri durmaz. Tıpkı Irak Kürtlerinin kazanımlarından rahatsızlık duymadığı, tersine Irak Kürt yönetimiyle derin ilişkiler geliştirdiği gibi” dedi.

Metiner yazısının devamında, “CHP’ye Kürtleri eklemleme projesi de Kürtlüğe ihanet” dedi ve şunları ifade etti:

“Bitirmeden sözün özünü diyeyim: Erdoğan gibi Türkiye’de Kürt inkarını ve asimilasyonunu cesaretle sonlandıran bir lidere düşmanlık etmek, Kürt hassasiyetiyle bağdaşır bir tavır değildir. Erdoğan düşmanlığını bayraklaştıranların Kürtlük iddiaları birer kandırmacadan, Kürt inkarını ve asimilasyonunu resmi devlet politikalarına dönüştüren CHP’ye Kürtleri eklemleme projesi de Kürtlüğe ihanetten başka bir şey değildir, biline!”

Etiketler
CHP Mehmet Metiner Kürt Milletvekili