Erdoğan'ın "adaylık" inadı; Altılı Masayı hedef aldı: Size rağmen milletim beni aday yapacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Erdoğan, "Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide" adaylığının önünde bir engel olmadığını iddia ederek "Size rağmen milletim hem aday yapacak hem de cumhurbaşkanı yapacak. Ve tabii o zaman kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım kaç kilosunuz?" dedi.

Erdoğan'ın "adaylık" inadı; Altılı Masayı hedef aldı: Size rağmen milletim beni aday yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik Vezirhan'da "Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide" programına katıldı.

Erdoğan, programda üçüncü kez aday olamayacağına yönelik tartışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Erdoğan şunları söyledi:

"Gençler, unutmayın ben de size aşığım. Milletimizin asırlık yorgunluğunu, asırlık çilelerini sırtlanan bir gençlik olarak hayata tutunma mücadelesi verdik. Bu uğurda nice arkadaşımızı ya bedenen ya fikren kaybettiğimiz dönemler oldu. Hamdolsun tüm bu badireleri atlatarak belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak milletimize hizmet etme şerefine eriştik. Ne diyorlardı? 'Muhtar bile olamaz' diyorlardı. Ama benim milletim bu kardeşinizi, ağabeyinizi bu ülkede cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi altılı masa ne diyor? 'Aday olamaz' diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak hem de cumhurbaşkanı yapacak. Ve tabii o zaman kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım kaç kilosunuz?"

'İSVEÇ ŞOK OLACAK'

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecine ilişkin şunları söyledi:

"Dedik ki (İsveç) 'Bak, eğer siz illa NATO diyorsanız, NATO'ya girebilmeniz için bu teröristleri bize iade edeceksiniz. Eğer bu teröristleri bize iade etmezseniz, 120 kişilik bir liste verdik, kusura bakmayın.' Tabii bunlar o gün bugün bizimle kendilerine göre 'Yok anayasa değişikliği yaptık, yok şunu yaptık, yok bunu yaptık.' kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye'yi tanıyamadılar. Zannediyorlar ki 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl önceki Türkiye bugünkü Türkiye. Değil. Bak, ben bu akşam buradan bir şey söyleyeyim; biz icabında Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya da aynı yanlışı yapmaması lazım."

Etiketler
Altılı masa