"Erdoğan'a düşmanlık eden bir Kürt'ün Kürtlüğünden şüphe duyarım" diyen Metiner el yükseltti: Erdoğan Kürtler için seroktur, baş tacıdır

Kürt oylarında ciddi kayıplar yaşayan AKP, Kürtlere yönelik yeni söylemler geliştiriyor. Geçen gün, "Erdoğan’a düşmanlık eden bir Kürt’ün Kürtlüğünden de Kürtlük hassasiyetinden de şüphe duyarım" diyen Metiner bugün de "Erdoğan Kürtler için seroktur. Baş tacıdır" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'a düşmanlık eden bir Kürt'ün Kürtlüğünden şüphe duyarım" diyen Metiner el yükseltti: Erdoğan Kürtler için seroktur, baş tacıdır

2023'te yapılacak seçimler için takvim işliyor. Anketlerde, AKP'nin daha önce aldığı Kürt oylarını ciddi oranda kaybettiği görülüyor. Parti içindeki Kürt milletvekilleri de oy kaybını durdurmak ve hatta yeni oy kazanmak için çeşitli açıklamalar yapıyor.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, geçen günlerde yaptığı bir konuşmadaki “Kürtlük hassasiyeti olan bir Kürt, Erdoğan düşmanı olabilir mi?” sözleri tartışma yaratmıştı.

Metiner, Yeni Şafak’taki köşesinde, sözlerine açıklık getirmeye çalıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere yönelik asimilasyon ve baskı politikalarını sonlandıran hamleler yaptığını ileri süren Metiner, “Erdoğan etnik kimliğin inkarından kaynaklı ve geniş çaplı acılarla sarmalanmış ‘Kürt sorunu’nu cesaretle sonlandıran bir lider olarak tarihe adını geçirdi” dedi.

"O DÜŞMANLIĞIN TEMELİNDE KÜRTLÜK HASSASİYETİ DEĞİL İSLAM KARŞITI BİR İDEOLOJİK HASSASİYET YATIYOR"

“Şimdi bu noktada durup sormak lazım: Erdoğan gibi bir lidere güya Kürtler ve Kürtlük adına düşmanlık yapanların, gerçekte Kürtlük hassasiyetiyle hareket ettikleri söylenebilir mi? Bence bu sorunun cevabı, kesinlikle hayırdır” diyen Mehmet Metiner, yazısında ayrıca şunları kaydetti:

“Genel Başkanlığını yaptığım Demokrasi ve Birlik Derneği’nin 17 Aralık 2022’de Üsküdar’da gerçekleştirdiği ‘Türkiye Yüzyılında Kürtler’ konulu panelde yaptığım konuşmada önemle vurguladığım hususlardan biri de şu oldu: Erdoğan’a düşmanlık eden bir Kürt’ün Kürtlüğünden de Kürtlük hassasiyetinden de şüphe duyarım. Evet, aynen dediğim buydu.

Şimdi bunu açmalıyım.

Bence Kürtlük hassasiyetine sahip hiçbir Kürt, Erdoğan’a asla düşmanlık edemez. Başka bir deyişle, Erdoğan’a düşmanlık eden Kürt’ün hassasiyeti ideolojik eksende olabilir ancak asla Kürtlük temelinde olamaz. O yüzden kim ki Erdoğan’a Kürtlük adına düşmanlık ettiğini söylüyorsa, bilesiniz ki kocaman bir yalanın sahibidir. Çünkü o düşmanlığın temelinde Kürtlük hassasiyeti değil İslam karşıtı bir ideolojik hassasiyet yatıyor.”

“ERDOĞAN KÜRTLER İÇİN SEROKTUR BAŞ TACIDIR”

Kürtlük hassasiyeti olanların Erdoğan’a düşmanlık etmeyi aklının ucundan dahi geçirmeyeceğini söyleyen Metiner, Erdoğan’ın Kürtler açısından bu dünyada kendisine düşmanlık edilmeyecek tek lider olduğunu öne sürdü.

Eski AKP Milletvekili Metiner, yazısını şöyle sürdürdü:

“Bir Kürt olarak gönül rahatlığıyla şunu söylemek isterim ki, Erdoğan, Türkiye Kürtlerinin de lideridir.

Erdoğan Kürtler için seroktur. Baş tacıdır.

Kürtler Erdoğan’la çok şey kazanmışlardır. Erdoğan’a kaybettirmek isteyenlerin Kürtlük hassasiyetlerinden o yüzden kuşku duyulur elbet.

Kürtlerin Erdoğan’ı desteklemeleri ne kadar elzem ise Erdoğan’ın da Kürtlerin her düzeydeki temsiline herkesten daha fazla önem verdiğini göstermesi, devletimizin bekası ve milletimizin birliği açısından bir o kadar elzemdir.”

Etiketler
AKP CHP Kürt