CHP'li Öztunç: Seçimde alamadığınız İstanbul'u ayak oyunlarıyla almaya çalışıyorsunuz

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davaya ilişkin olarak "Seçimde alamadığınız İstanbul'u ayak oyunlarıyla almaya çalışıyorsunuz" dedi.

CHP'li Öztunç: Seçimde alamadığınız İstanbul'u ayak oyunlarıyla almaya çalışıyorsunuz

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde konuştu. Öztunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına da dikkat çekti.

Öztunç, "İstanbul'da şu sıralarda bir duruşma görülüyor. Bu duruşma tarihe utanç olarak geçecek. İstanbul'da seçimlere gidildi. 13 bin fark oldu kabul etmediniz. Mızıkçılık yaptınız. Yeniden seçim dediniz, hodri meydan dendi. Seçime gidildi, 800 bin fark yediniz akıllanmadınız" dedi.

Öztunç şöyle devam etti:

"Hakimlere savcılara talimat verdiniz. Şimdi şu anda Ekrem İmamoğlu'na ceza verme peşindesiniz. Herhangi bir küçük suçtan bile birisi yargılansa mahkeme heyetine savunma yapmak istiyorum dese en az 1 hafta süre verilir. 3 saat verdi hakim. Bu sizin vicdanınız. Bu mu sizin hukuka adalete, yargıya saygınız. Seçimde alamadığınız İstanbul'u ayak oyunlarıyla almaya çalışıyorsunuz. Üstelik sizin genel başkanınız İstanbul Belediye Başkanıyken uzaklaştırılmıştı. O zaman bağırıyordunuz, çağırıyordunuz. Size yapılanı siz şimdi başkasına yapıyorsunuz. Ama unutmayın sandık gelecek 5 ay var. Unutmayın ki Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır boğazınızda kalır haberiniz olsun. Eğer Ekrem İmamoğlu'na verilecek bir ceza Türkiye'de hukukun ayaklar altına alındığının bir başka göstergesi olacak."

Etiketler
Ali Öztunç İstanbul Kahramanmaraş Ekrem İmamoğlu