CHP'li Bülbül, TÜİK verileriyle konuştu: AKP çiftçiyi hayata küstürdü

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, TÜİK’in açıkladığı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi verileriyle açıklama yaptı. Bülbül “Tarımın bittiğini istatistikleri iktidarın isteğine göre yorumlayan TÜİK söylüyor” değerlendirmesini yaptı.

CHP'li Bülbül, TÜİK verileriyle konuştu: AKP çiftçiyi hayata küstürdü

Bülbül yaptığı açıklamada “TÜİK'e göre, tahıllar ve diğer bitkisel ürünler ile sebzelerin bir önceki yıla göre azalacağı açıklaması yapıldı. Üretim miktarlarının bir önceki yıla göre; bitkisel ürünlerde yüzde 12, buğday üretiminde yüzde 13, arpa üretiminde yüzde 30, çavdar üretiminde yüzde 32, nohut üretiminde yüzde 24, kırmızı mercimek üretiminde yüzde 30, şeker pancarı üretiminde ise yüzde 15 azalacağı tahmin ediliyor. Tarımın bittiğini biz değil, istatistikleri iktidarın isteğine göre yorumlayan kurumu TÜİK söylüyor.” dedi.

ÇİFTÇİNİN İSYANINA NE ZAMAN KULAK VERECEKSİNİZ?

Bülbül, konuşmasının devamında AKP iktidarına seslenerek; “Çiftçinin İsyanına ne zaman kulak vereceksiniz? AKP İktidarı bereket fışkıran toprakları kurutmuş, tarımı ve çiftçiyi borç yükü altında hayata küstürmüştür.” ifadelerini kullandı. CHP iktidarında çiftçiye yönelik programlardan bahsederek konuşmasını sonlandıran Bülbül, şunları söyledi:
“Çözüm basit, çözüm CHP iktidarında. Tarım Kanunu 21’e göre GSMH’nin yüzde 1’i çiftçiye destekleme primi olarak verilecek. Çiftçiden kesilen destekleme primlerini beşli çetelere vermeyeceğiz, faize yatırmayacağız.”

Etiketler
TBMM Aydın Milletvekili TÜİK