CHP'li Başarır: Ben ‘Yazıklar olsun’ dedim, hakim de ‘Defolun yürüyün’ dedi

CHP’li Ali Mahir Başarır, Vefa Salman duruşmasında yaşanan gerilimi anlattı. Başarır, Yalova’da ‘beraat’ beklerken ‘erteleme’ çıkınca mahkeme başkanına, “Olmadı başkan, AKP’nin yargıçları gibi davrandınız” dediğini söyledi.

CHP'li Başarır: Ben ‘Yazıklar olsun’ dedim, hakim de ‘Defolun yürüyün’ dedi

CHP'li Ali Mahir Başarır, CHP'li Vefa Salman'ın duruşmasında hakimle yaşadığı diyalog ile gündeme gelmişti. Başarır, olayın perde arkasını Sözcü'den Saygı Öztürk'e anlattı.

Mahkeme heyetine asla hakaret etmedim, sözlerimde de küfür yok” ifadelerini kullanan Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vefa Salman ağabeyimin 8 duruşmasına katıldım Duruşmaları tüm sessizliğimle takip ettim. Vefa Salman hakkında hazırlanan bilirkişi raporları, onun suçsuz olduğunu ortaya koyuyor. Mahkeme, üç ayrı bilirkişiden rapor istedi. Üç raporda da Vefa Salman'ın suçsuz olduğu belirtildi. Dokuzuncu duruşmada beraat bekliyorduk. 46 milletvekilimiz duruşmaya geldi. Mahkeme heyeti, duruşmaya 20 dakika ara verdi. Aradan sonra heyetin verdiği karar, beraatle bitmesi gereken bu davayı üç yıl daha uzatmış oluyor. Karar açıklanınca mahkemeyi topluca terk etmeye başladık. Ben, mahkeme başkanına hitaben, ‘Olmadı başkan, AKP'nin yargıçları gibi davrandınız' deyince, kadın hakim, ‘Defolun, yürüyün' dedi. Ben de üç kez. ‘Yazıklar olsun' dedim. Orda olan bundan ibarettir.”

Vefa Salman'ın 2,5 yıldır davanın sonucunu beklediğini dile getiren Başarır, “Yolsuzlukla suçlanıp görevden alınmasına çok üzülüyor. Duruşmaları ilk günden beri izliyorum, dosyanın içeriğini çok iyi biliyorum. Davayı, başka dava dosyasıyla birleştirip davanın uzamasına neden oldular. Hiç unutamam, bir duruşmada başını omuzuma yaslayıp, ‘Tek çocuğumu kaybettim. Onun acısı çok büyük. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Hakkımda yolsuzluk iddiasıyla dava açılması, bana evlat acısı gibi ağır geliyor' demişti” dedi.

NE OLMUŞTU?

Yolsuzluk iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan CHP'li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman için üçüncü bilirkişi raporunda da "suçsuzdur" denilmiş ancak rapora rağmen mahkeme Salman'ın göreve iadesi talebini reddetmişti. Duruşmayı izleyen CHP'li Ali Mahir Başarır mahkeme heyetine, "Bu yaptığınız doğru değil, burada adalet falan yok" diyerek tepki göstermişti.

Etiketler
Yalova Ali Mahir Başarır Mahkeme Vefa Salman