Ali Babacan: 'Bu tweeti VPN sayesinde atabiliyorum...'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı sonrası internetin yavaşlatılmasına tepki gösterdi.

Ali Babacan: 'Bu tweeti VPN sayesinde atabiliyorum...'

İstiklal Caddesi'nde bugün yapılan bombalı saldırı sonrası BTK tarafından internet ve sosyal medya platformu yavaşlatılmış, yurttaşlar VPN ile internet araçlarına ulaşmak durumunda kalmıştı.

ALİ BABACAN'DAN TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, söz konusu duruma tepki gösterdi.

''Bu tweeti VPN sayesinde paylaşabiliyorum'' diye yazan Babacan, ''Güya halkın paniğe kapılmaması için yayın yasağı getirenler, tüm medyayı baskılayarak herkesi daha çok korkutuyor'' ifadelerini kullandı.

VPN NEDİR?

Kısacası Virtual Private Network (VPN), İnternet ya da başka bir açık ağ üzerinden özel bir ağa bağlanmayı sağlayan bir bağlantı çeşididir. VPN traffic’in esas amacı İnternet sansürünü çözümlemektir.

VPN istemcisi, İnternet üzerinden bağlantı kurmak istediği kaynakla sanal bir noktadan-noktaya (point-to-point) bağlantı kurar, kaynak ya da uzaktan erişime geçmek istediği sunucu kimlik bilgilerini kontrol eder ve doğrulama sonrasında VPN istemcisiyle uzaktan erişime geçtiği sunucu arasında veri akışı gerçekleşir.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İstiklal Caddesi patlama VPN DEVA Partisi Ali Babacan