CHP’de kaleler için karar vakti: A takımından geçen isimler belli oldu

CHP'nin şimdiye kadar netleştiremediği Ankara ve İstanbul'un bazı ilçelerinin adayları kamuoyuna yansıdı. Partinin güçlü konumda olduğu yerlerle ilgili çok sayıda aday adaylığına başvuran isim vardı.

CHP’de kaleler için karar vakti: A takımından geçen isimler belli oldu

CHP, Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere bir buçuk ay kala çalışmalarını hızlandırdı ve parti olarak güçlü olduğu 'kalelerde' adaylarını belirlemeye başladı. Bu kapsamda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) dün iki kez toplanarak uzlaşılan isimlerde görüş birliği aradı.

İstanbul ve Ankara, iktidar cenahı için ifade ettiği anlam bakımından devamlı olarak gündemin ilk sıralarında yer alan illerin başında geliyor. İki şehirde de 2019 itibariyle uzun yıllar süren AKP hakimiyetine son verilmiş ve yönetim, ana muhalefet partisine geçmişti. Buralarda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la 'yola devam' kararı verilirken kimi ilçelerde de durum netleşti.

Çankaya'da Hüseyin Can Güner'in, Kadıköy’de Mesut Kösedağ’ın adaylığı kabul edildi. Ümraniye için ise Aykut Erdoğdu’nun ismi geçer oy aldı.

İSTANBUL'UN İLÇELERİ

Ümraniye: Aykut Erdoğdu

Çekmeköy: Orhan Çerkez

Avcılar: Utku Caner Çaykara

Esenyurt: Ali Gökmen

Bakırköy: Ayşegül Ovalıoğlu

Adalar: Ali Ercan Akpolat

Beykoz: Alaattin Köseler

Kadıköy: Mesut Kösedağı

Sarıyer: Oktay Aksu

Kağıthane: Tonguç Çoban

CHP PM'den geçen diğer bazı seçim çevrelerinin adayları ise şöyle şekillendi:

Kayseri: Murat Molu

Kars: Dindar Gültekin

Malatya: Veli Ağbaba

Nilüfer: Sadi Özdemir

Bandırma: Dursun Mırza

Gemlik: Şükrü Devren

Ordu: Zekai Sana

Adıyaman: Abdurrahman Tutdere

Aydın / Didim: Hatice Gencay

Adana / Seyhan: Oya Tekin

Adana / Yüreğir: Nurettin Tanış

HATAY'DA DEĞİŞİKLİK YOK

CHP özelinde en büyük tartışma ise Hatay'da yaşanıyordu. Kentte deprem nedeniyle meydana gelen yıkımın sorumlularından biri olarak görülen Lütfü Savaş'ın bir kez daha büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi tepkileri beraberinde getiriyor.

Öyle ki Savaş, felaketin yıl dönümünde halkın protestosuyla karşılaştı ve CHP lideri Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde 'anketlere bakılarak kararın gözden geçirilebileceğini' söyledi.

Ancak parti kaynakları, herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini söylüyor.

Adaylık kararının ardından gerçekleştirilen memnuniyet anketlerinde de aksi bir bulguya rastlamadıklarını ifade eden kurmaylar, "Lütfü Savaş'la devam edilecek" diyor.

Hatay ile ilgili bir kararın bugün belli olmayacağı ve Özel'in konuyla ilgili olarak yetki alabileceği belirtiliyor.

ADAY ÇIKARILMAYAN TEK BÜYÜKŞEHİR: URFA

Parti, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için ise aday çıkarmayacak. Kaynaklar, DEM Parti ile 'kent uzlaşısı' çerçevesinde burada herhangi bir adım atılmayacağını söylüyor. Urfa, CHP’nin aday çıkarmadığı tek büyükşehir olacak.

MEVCUT ADAYLARDAN VAZGEÇİLMESİ DİKKAT ÇEKTİ

MYK'dan geçen isimlere bakıldığında; mevcut Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yerine Mesut Kösedağı, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yerine Utku Caner Çaykara, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu yerine Ayşegül Ovalıoğlu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yerine Ali Ercan Akpolat ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yerine Hüseyin Can Güner aday gösterildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
CHP Çankaya Bakırköy Kadıköy 2024 Yerel Seçimleri