Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü'nde İHH ile işbirliği yaptım

Habertürk TV'de Didem Arslan'ın konuğu olan Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin soruları yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü'nde İHH ile işbirliği yaptım

Habertürk TV'de Didem Arslan'ın konuğu olan Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin soruları yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Didem Arslan: Belediye döneminde AK Parti iktidarının mega projeleri açıldı. Çoğunluğu Binali Yıldırım'ın bakanlığı başbakanlığı döneminde gerçekleştirildi. Ne düşünüyorsunuz? Projeleriniz var mı?

Ekrem İmamoğlu: 25 yıldır belediyeyi yönetiyorsunuz. Bir dönemi Refah Partisi, Ak Parti. Onlar sırtını dönüp yattı mı? Sayın Dalan, Sözen hizmet etmiştir. Erdoğan, Topbaş hizmet edecektir tabi. Bu ülke günübirlik ülke değil. Avrasya Tüneli'ni ilk projelendiren ve Avrasya ülkeleriyle tartışan Ecevit'tir.

Sayın Yıldırım özelinde projelerin verimliğini, geçerliliğini, maliyetini tartışacaksak konuşuruz. İtirazım olanlar var olmayanlar var. Bir ülkenin köprüsünden geçmeme rağmen cebimden milyarlarca lira para çıkıyorsa tartışırım. Ama bunların herbirisi farklı farklı konular.

Bugün İstanbul mutsuz bir hale gelmiştir. Şehrin yüzde 60'ı fırsatını bulsam terk ederim diyecek hale gelmiştir. Mega proje bu insanları mutlu etmektir. Sayın Yıldırım niye mega proje anlatamadı. Ben yola çıktığım günden itibaren kent yoksulluğundan, sosyal projelerden bahsettim.

Seçilmiş 3-5 vakıf üzerinden bu ülkenin projelerini paylaşırsanız olmaz. Ben Beylikdüzü'nde İHH ile işbirliği yaptım. O vicdanlı kadınlarla, erkeklerle işbirliği yapmaktan gurur duyuyorum.

3-5 vakıf dediğim zaman ne iddia etmişim o dava bana ulaşmadı. Suç duyurusu diye bir şey okudum sadece. 1 milyon 200 bin çocuk var. Bu şehirde 4 aileden 1^'i yoksulluk sınırında. Bu şehrin geleceği yok. Bu kent nereye gidiyor? Tamamıyla aksını kaybettirdiler. Metropol diye bir çalışma merkezi vardı. Siyasi bir bakış açısıyla kilit vuruldu. Ben alkışlayan bir iş insanı olarak oraya giderdim. Kapatıldı. Geleceğe dair iyi işlerin önüne geçilmek istendi.

Ben kaleciyim topu taca atmayı beceremem.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Habertürk