Sultangazi'de meşaleli 19 Mayıs yürüyüşü

19 Mayıs'ın 100'üncü yılı coşkusu tüm Türkiye’de olduğu gibi Sultangazi ilçesinde de törenler sahne oldu.

Sultangazi'de meşaleli 19 Mayıs yürüyüşü

19 Mayıs'ın 100'üncü yılı coşkusu tüm Türkiye’de olduğu gibi Sultangazi ilçesinde de törenler sahne oldu.

Sultangazi ilçesinde, CHP ilçe başkanlığı öncülüğünde, 19 Mayıs’ın 100. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Sabah Hükümet konağında alternatif çelenk sunma töreni düzenleyen CHP Sultangazi ilçe başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, akşam saatlerinde Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesinde yapılan meşaleli yürüyüşle devam etti.

Atatürk posteri ve Türk bayrağı açılırken, yürüyüşe katılan üç bini aşkın vatandaş tarafından hep birlikte söylenen marşlarla, coşku dolu bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Meşaleli yürüyüşte, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını coşkuyla dalgalandırırken, Gazi mahallesi esnaf da marşlara eşlik ederek coşkuya ortak oldu.

Yürüyüş Gazi Şehir Parkında halka açık konserle son buldu.

CHP Sultangazi ilçe başkanı Murat Poyraz, yaptığı açıklamada Poyraz , "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum. Bugünden tam yüz sene önce ülkemizin dört bir yanı düşman kuvvetleri tarafından sarılmış ve işgale uğramıştı. Dönemin Yunan muhalefeti ve gelecekti başbakanı Metaksas, şu öngörüde bulunmuştu: 'Küçük Asya’ya adım atmayın. Türklerin orduları, komutanları vardır ve kısa zamanda bize bunun bedelini ödetirler.' Metaksas haklıydı, çünkü Türkler deruni devlet geleneği olan ve tarihini yaşamakla değil, yazmakla geçirmiş bir milletti. Samsun’a ilk adımla beraber, Türk milletinin üzerindeki bitkinliği ve ölü toprağını atmanın zamanı gelmişti. İşte, Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a çıkma ve milleti kurtuluşa inandırma kararını bu şartlar altında almıştı." 19 Mayıs’ın 100. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadelemizin eşsiz kahramanlarını ve geçmişten günümüze kadar bu vatan ve bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Sultangazi Türkiye