İşçiler AKP'li başkanların oyuncağı oldu!

Samsun'da AKP’li eski başkanın işe aldıklarını yenisi kovdu.

İşçiler AKP'li başkanların oyuncağı oldu!

Samsun Terme Belediyesi’ne seçime az bir süre kala dönemin AKP'li başkanı Şenol Kul tarafından işe alınan 12 personel, yeni başkan seçilen AKP'li Ali Kılıç tarafından işten atıldı.

İşten atılan 12 kişinin eski başkanın akrabası olduğu iddia edildi. Eski başkan Şenol Kul, sosyal medya hesabından iddiaları yalanladı. İşte halef-selef AKP’li başkanlar arasında yaşanan ‘tenkisat’ polemiği.

31 Mart seçimlerinde Samsun Terme Belediye başkanlığı için AKP, mevcut başkan Şenol Kul'un yerine partinin ilçe başkanı olan Ali Kılıç’ı aday gösterdi. Ali Kılıç da ilçede kullanılan oyların yüzde 59’unu alarak başkan oldu.

“BÜTÇEM YETERLİ DEĞİL”

Sözcü'nün haberine göre; yeni başkan Kılıç “Seçimden kısa bir süre önce işe alınmışlar”diyerek 12 personeli kovdu. 2019 bütçesi 55 milyon TL olan, 11 milyon TL alacağı ve yaklaşık 7 milyon TL emlak geliri olan belediyeyi ne kadar borçla teslim aldığını açıklamayan Ali Kılıç, işten çıkarmaları “Bütçemiz yok” diyerek savundu.

Kılıç, “Seçimden 15 gün, bir ay önce işe alınmışlar. Toplamda 22 kişi. 10 işçiyi belediye bünyesinde değişik birimlerde değerlendirebildik. Ancak 12 işçiyi maalesef, üzülerek belirtmek isterim ki; belediye bütçesinin şartları gereği işten çıkarmak zorunda kaldık” dedi.

ESKİ BAŞKAN YALANLADI


İşten atılan işçiler hakkında sosyal medya hesabından cevap veren eski Başkan Şenol Kul, 12 kişinin seçim döneminde işe alınmadığını belirterek, “Giderayak işçi aldı” iddialarını yalanladı. Kendi cep telefonu numarasını da paylaşan Kul, ilçe halkına “Öğrenmek istediğiniz konular hakkında istediğiniz zaman arayabilirsiniz” diye seslendi.

Eski Başkan Kul “Son dakikada belediyeye alındığı söylenen kişiler belediyede yeni değil. Bu arkadaşların bir kısmı 2017’de bir kısmı da 2018'de İŞKUR programından belediyede çalışmışlar. Süreleri bitince ihtiyaç olduğu için çalışmaya devam etmişler. İŞKUR programı yeniden başlayınca yine çalışmışlar. İŞKUR programları arasındaki ödemeler bazen yaptıkları işten bazen de başka kaynaklardan ödenmiştir. Ancak son açılan İŞKUR programında noter kurasında kendilerine iş çıkmamıştır. Yaptıkları işlere devam eden arkadaşlara maalesef gerekli ödeme de yapılamamıştır. Bu nedenle belediye şirketine alınarak sorun çözülmek istenmiştir. Bu işlem için hem İŞKUR'la işlem yürütmek hem de güvenlik soruşturması gereklidir. Bu da zaman alan süreçtir. Hatta güvenlik soruşturmaları yeni bir uygulama nedeniyle geri gönderilerek yeniden talep edilmiştir. Sonuçta süreç bitince şirket elemanı olarak işe alınmışlardır” dedi.

“HİÇ BİRİSİ AKRABAM DEĞİLDİR”


Kendi döneminde işe alınan kişilerle hiç bir akrabalık bağı olmadığını dile getiren Şenol Kul, “Kısacası bu alımların seçim öncesine gelmesi sanki başka partiden biri gelecek diye kasıtlı olarak yapılan alımlar değildir. Hiç birisi akrabam değildir. İhtiyaç sahibi olduklarını biliyorum. Örneğin birinin evinde bakmakla yükümlü olduğu iki kanser hastası vardır. Ayrıca niyetim belediyeye eleman doldurmak olsa seçimden hemen önce Ali başkanla konuşarak iki müdürü başka kuruma göndermezdik. Zaten asgari ücretle çalışanların ücretlerinin neredeyse yarısını iki müdürün maaşı karşılar. Şahsımı, kararlarımı eleştirebilirsiniz sorun yok ama bu insanları sanki hak etmedikleri halde torpille seçim öncesi işe girmiş gibi göstermek en azından haksızlıktır ve vicdanları sızlatır” şeklinde konuştu.

Etiketler
Samsun İşçi