Gürsel Tekin: 'Kimse erken seçim olmaz diyemez'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "YSK’nın İstanbul seçimini erteleme kararı vereceğini asla düşünmüyorum." dedi.

Gürsel Tekin: 'Kimse erken seçim olmaz diyemez'

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, OGÜNhaber’e konuştu. Yerel seçimler ve özellikle İBB seçimlerine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yapan Gürsel Tekin, aday olamayışıyla ilgili, ‘Partime kırgın değilim’ dedi.

“Iğdır’da, Kağıthane’de hangi karar çıktıysa, İstanbul’da da o olmalı”

YSK’nın İstanbul seçimlerine nasıl karar vereceğiyle ilgili konuşan Gürsel Tekin, “YSK anayasal bir kurum. Anayasa’nın 79’uncu maddesi seçimlerin genel yönetim ve denetim yetkisini YSK’ya vermiş. YSK bu yetkiyi nasıl kullanacak? Anayasa ve kanunların belirlediği sınıra göre kullanacak. Bugüne kadar YSK belli kararlar vermiş. İstikrarlı bir şekilde bir içtihat oluşmuş. YSK anayasayı, kanunları ve kendi içtihatını yok sayarak bir karar veremez. Böyle bir adım attığı anda Türkiye artık demokratik seçimlerin yapıldığı bir ülke olmaktan çıkar” dedi.

Halkın kendi yöneticilerinin sandıkla seçip sandıkla göndereceğini belirten Gürsel Tekin, “Anayasa yoksa, kanun yoksa, sandıkla gelen sandıkla gitmiyorsa artık bu ülkede demokratik seçimler rafa kaldırılmış demektir. Dolayısıyla YSK’nın böyle bir karar vereceğini asla düşünmüyorum. Daha önce Iğdır’da, Kağıthane’de hangi kararı verdiyse aynı yönde karar vermek zorundadır” ifadelerini kullandı.

İBB Başkan Aday Adaylığı sürecini yaşadığı fakat adaylaşamadığının belirtilmesi üzerine kırgın mısınız sorusuna da cevap veren Tekin, “Siyasette kırgınlık olmaz. Ben 4 değil 44 yıl daha çalışırım yeter ki CHP başarılı olsun, Türkiye kazansın. Biz makam, mevki, koltuk için siyaset yapan insanlar değiliz. Bu ülkenin insanlarının yüzü gülüyorsa en büyük zaferimize ulaşmışız demektir” dedi.

“Ekrem İmamoğlu daha büyük başarılara imza atacak”

Ekrem İmamoğlu’nun siyasetini başarılı bulup bulmadığı ve seçim sürecinde ne gibi katkılar sunduğu sorusunu da içtenlikle yanıtlayan Gürsel Tekin, “Sn. İmamoğlu milletin karşısına çıktı “Bana güveniyorsanız bu şehri bana emanet edin, vekaleti verin” dedi. Millet de “Sana güveniyoruz ve bu şehri sana emanet ediyoruz” diye cevap verdi. Bundan büyük başarı mı olur? Ben inanıyorum çok daha büyük başarılara imza atacak. İstanbul dünyanın en güzel şehridir. Bu şehir hak ettiği noktaya gelecek’’ dedi. Aralıksız çalıştıklarını vurgulayan Tekin, “Halkın otobüsü ile referandumdan bugüne kadar 86 bin kilometre yaptık. İstanbul’da adım atmadığımız mahalle kalmadı. Var gücümüzle çalıştık. CHP’nin fedakar örgütü, il yönetimi, parti yöneticilerimiz canımızı dişimize taktık. Bu takım oyununda herkes görevini yerine getirdi. Hak edilmiş bir başarı kazanıldı. Herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Şartlar oluştuğu anda erken seçim olabilir”

Yerel seçim sonuçlarının erken seçimi doğurabileceği söylentileriyle ilgili de konuşan Gürsel Tekin, “Türkiye’de kimse erken seçim olmaz diyemez. Şartları oluştuğu anda her şey olur. Türkiye çok ağır bir ekonomik kriz yaşıyor. İktidar diyebilir ki ‘Ey millet sen bana vekalet verdin ama ben bu vekaletin hakkını veremedim, özür dilerim’ o halde Türkiye erken seçime gider ve neticede yeni hükümetini seçer. Biz her gün seçime hazırız. Kimsenin şüphesi olmasın’’ ifadelerini kullandı.

Etiketler
Erken Seçim Gürsel Tekin Milletvekili Seçim