Erdoğan: Doğum kontrolü, aile planlaması dediler... Doğru bulmuyorum!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Şurası'nda 'doğum kontrolüne' ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Doğum kontrolü, aile planlaması dediler... Doğru bulmuyorum!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Aile Şurası'nda konuşuyor.

Erdoğan, "Evlilik dışı ilişkilerin normal sayıldığı, boşanmaların teşvik edildiği bir dönemle karşı karşıyayız. Doğum kontrolü, aile planlaması dediler, nüfusumuz azaltıldı. Bu gidişi doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Biz aileyi toplumun nüvesi, kilit taşı, mayası olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim milletimiz alışverişte, sokakta, ticari ve sosyal hayatta tanımadığı kişilere dahi teyze, abi, amca gibi aile kavramlarıyla hitap eder.

Şehirleşmeyle aile bağları zayıfladı, geniş ailenin yerini çekirdek aile yapısı almaya başladı. Aile büyüklerinin birikimleri kaybedildi.

Aile mefhumu ortadan kalkmış bir toplum ne kadar zengin olursa olsun ayakta kalamaz. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber aile değerlerimizde çok ciddi erezyonlar yaşanıyor. Ailede çözülme olursa, millet olarak varlığımızın tehlikeye girmesi kaçınılmazdır.

Nikah akdinin değersizleştirildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal sayıldığı, boşanmanın adeta teşvik edildiği sancılı bir süreçle karşı karşıyayız. Yıllardır bu ülkede kısırlaştırma adına her şeyi yaptılar; atılan bu adımlarla nüfusumuz azaltıldı, bu gidişi doğru bulmuyorum.

Başkaları gibi sosyal devletin istismarını yapmadık, örnek olacak projeleri hayata geçirdik.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan