YSK İstanbul kararını verdi! 31 ilçede AKP'ye şok

AKP YSK Temsilcisi Recep Özel'den açıklama. YSK, AKP'nin İstanbul'da sandıkların tamamının sayılmasına dönük talebini reddetti.

GERÇEK GÜNDEM - AKP'nin YSK Temsilcisi Recep Özel, YSK'da akşam saatlerinde yapılan toplantıda alınan kararları açıkladı.

İSTANBUL GENELİNDE BÜTÜN SANDIKLARIN SAYIM TALEBİ REDDEDİLDİ

AKP, İstanbul'da oyların tamamının yeniden sayılması ve Büyükçekmece'deki oyların iptali için YSK'ya itirazda bulunmuştu.

YSK, AKP'nin İstanbul'da sandıkların tamamının sayılmasına dönük talebini reddetti.

İSTANBUL GENELİNDE 31 BİN 186 SANDIKTAN 51 SANDIK SAYILACAK

Yüksek Seçim kurulu İstanbul'da oyların yeniden sayılması talebini reddetti. Büyükçekme ile ilgili karar ise ertelendi.

İstanbul genelinde 31 bin 186 sandıktan sadece 51 sandık sayılacak! 51 sandık İstanbul'da yaklaşık olarak 15 bin seçmene tekabül ediyor.

AKP YSK Temsilcisi Recep Özel'in açıklamalarından satır başları:

İstanbul'da 1 oyun farkındayız. Küçük ilçelerde 1 oy neyse İstanbul'da 15 bin oy odur. 31 ilçeyle ilgili karar verildi. Büyükçekmece'de ertelendi. Bizim talebimiz tüm oyların sayılmasıydı. Geçersiz oyların sayımında 14 bin 644'e düştü fark. Oylar sayılmaya devam edilseydi fark kapanmaktaydı.

YSK'nın içtihatları var. Yeniden sayım talebi kısmen kabul edildi. 21 ilçede sondajlama ile YSK tutanaklarda sorun var dediğimiz hususları kabul etti. İtirazlar kapanmadı. Bu seçimlerde ne kadar şaibe olduğu görülecek.

31 ilçede haklı olduğumuz ortaya çıktı. Sayım taleplerimiz daha önceki içtihatlara göre kabul edilmedi. 31 ilçede sandık numaraları verdiğimiz taleplerimiz kabul edildi. Sürecin bittiği anlamına gelmiyor.

Taşıma seçmenden usülsüz seçmenlere kadar 131. maddeye göre itiraza taşıyacağız.

51 sandığın sondajlama usülüyle, örnekleme yöntemleriyle verdik. Kurul bunları haklı buldu. Tespitlerimiz devam ediyor.

Olağanüstü itiraz yolu devam ediyor. Sürecimiz hayırlı olsun.

Mazbataya İl Seçim Kurulu karar verilecek. Karar verilirken birleştirme tutanağı tutulması lazım. Ondan sonra olağanüstü yolu bekler beklemez. Sayım devam ediyor. Acele etmesine gerek yok.

Sandıkların yüzde 6'lık bir kısmı açıldı. Fark 14 bin 644'e düştü. Hepsi açılsaydı Binali Yıldırım İBB Başkanıydı. YSK kabul etmedi. Haklı gerekçelerimiz vardı. Hukuki gerekçelerimiz vardı. Kabul etmediler.

51 sandıkta bütün oylar sayılacak.

Etiketler
YSK