Ekrem İmamoğlu: Kararlı bir şekilde mücadeleye devam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da açıklamalarda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tebrik ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Ben de değerli başkanıma hayırlı olsun demeye, kutlamaya geldim. Ankara çok mutlu, çok heyecanlı. Bize de çok güzel bir karşılama yaptı. Seçimden sonra mutlaka Anıtkabir'i ziyaret edeceğim dedim ve ettim. İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener'e teşekkür etmeye geldim.

Sandığa atılan her oy hem Mansur Bey'in hem benim. Şu aşamadan sonra tekrar sandıkları açalım sayalım iddiaları çok üzücüdür.

İstanbul'da duyuyorum ki bazı seçim kurulları alelacele, çuvalları açma çabasında olan hakimler var. Bu anlamda YSK'yı göreve davet ediyorum. Süreci ben buradan takip ediyorum. Bu kararlılığımızdan kimse şüphe etmesin. Diğerleri de başka türlü bir algıya sakın kapılmasınlar. Bu başka bir kararlılıktır. Hiç yaşamadıkları görmedikleri bir kararlılıktır.

Ülkemiz şu anda seçimi bitirdi onun mutluluğunu yaşıyor. Bıraksınlar bu millet bir arada yeni bir döneme başlasınlar. Sabah çağrımı yapmıştım, yine yapıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayın Bahçeli, bu sürece yardımcı olmalıdırlar. Bu sürece sağduyu ile yaklaşmanın çağrısını yapmalıdırlar.

Dünya bizi seyrediyor. Kanunun, hukukun çiğnendiği olaylar olursa bu bizim itibarımızı zedeler, herkesten çok ben üzülürüm.

Arkadaşlarım, sandıkların güvenliği konusunda ilçe seçim kurullarının önündedir ve önünde olmaya devam edecektir.

Ben Mansur Yavaş'ın kutlamasını yaparken bunları söylemek istemezdim ama ülkenin gündemi böyle işliyor.

Kendi şehrimin belediye başkanlığı bünyesinde ne olup bitiyorsa takip etmeye çalışıyorum. Oradaki çalışma arkadaşlarımın, yanlış birtakım işlere zorlandıkları takdirde bizi haberdar etsinler. Bazı ihbarlar geliyor. Uydurma ihbarlar değil, bunları zaman içinde paylaşırım. Siyasi iradeler gelip geçer, kalıcı olan kurumdur, devlettir, millettir.

Ben buradan İstanbul'a gidiyorum, kararlı bir şekilde mücadeleye devam.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Ankara İstanbul Büyükşehir Belediyesi