Ekrem İmamoğlu: Devlet adamlığında Atatürk'ü örnek alıyorum

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Pendik mitinginde konuştu.

Ekrem İmamoğlu: Devlet adamlığında Atatürk'ü örnek alıyorum

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Pendik mitinginde konuştu.

Seçime 2 gün kaldığı uyarısında bulunan İmamoğlu, ''Dönün işinize bakın. Şu seçim güvenliğini sağlayın. İnsanlara umut verin. 'Pazar gününden ve Pazartesi gününden şüphe etmeyin' deyin. Hani milletin dediği olurdu. Şimdi niye böyle konuşuyorsunuz'' dedi.

Güne, Beykoz'daki Hz. Yuşa Türbesi'nde dua ederek başlayan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını, Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Meyveli Bahçe Camii'nde, CHP Üsküdar Belediye başkan adayı Cafer Aktürk ile birlikte kıldı.

İmamoğlu, namazın ardından aynı mahallenin meydanında halkla buluştu. İmamoğlu, günün ikinci mitingini ise Pendik Çam Çeşme Mahallesi'nde yaptı. İmamoğlu'na, CHP Pendik Belediye başkan adayı Mehmet Salih Usta yaptı.

Usta'nın ardından mikrofonu alan İmamoğlu, yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa karşı konuştu.

İmamoğlu, ''3,5 ay önce yola çıktığımda, 'Güzel şeyler konuşacağız. Bu şehrin sorunlarını tespit edeceğiz, hep beraber çözümlerini bulacağız. Bu şehirde barışı, sevgiyi ve huzuru temsil edeceğiz. Kimseyi dışarıda bırakmayacağız. Birisi dışarıda kalırsa üzülürüm' demiştim. 'Herkesi kucaklamaya geliyorum. Yüzünüz asık. Ama göreceksiniz, yüzünüz gülecek' demiştim. Şimdi meydanlarda yüzü gülen insanlar görüyorum. Ne mutlu bana'' dedi.

''Kalplerinizdeki buzları eritmeye geliyorum''

''Bizim yolumuz, güzel bir yol'' diyen İmamoğlu, ''Bizim yolumuzda hiç kimse dışarıda kalmayacak. İki partimiz var. CHP ve İYİ Parti ittifak yaptı. Ama sadece bu iki partiye oy verenlerden değil, HDP'li, AK Partili, MHP'li, Saadet Partili kardeşlerimin de oyunu istemiştim. Önce anlamadılar. 2-3 gün kala onlar da herkesin oyunu istemeye başladılar. Çoğu zaman şunu yaptılar. Ellerinde bir cihaz var. Bu vatanı ne kadar sevdiğinizi, inancınızı ölçüyorlar. Bugün de baktım, ellerinde bir cihaz var, adamlığınızı ölçüyorlar. Bak sen, bak sen ya. Ben bir hatırlatma yapıyorum size. Onlar, neyi ölçerlerse ölçsünler. Çok güzel bir sözdür. Bizim yolumuz ilim, irfan ve insanlık sevgisi yoludur. Bu topraklarda, 'Aç ve oku' demiş, okuyabiliyorsun. Bu sözü kim demiş? Bu toprakların canı söylemiş. Hacı Bektaş-ı Veli söylemiş. Ne güzel söylemiş. Ben bu şehrin her sokağını, caddesini, mahallesini gezdim. Bir su gibi İstanbul'un her yerine aktım. İnsanları gördüm. İnsanlar, mutsuz. İnsanların kalplerini buz bağlamıştı. Birbirlerine bakmıyor, somurtuyordu. Hatta insanlar, verdikleri oylardan dolayı, birbirine selam vermiyordu. Ben, sizin kalplerinizdeki buzları eritmeye geliyorum. Herkesi birbirine ısıtmaya geliyorum'' şeklinde konuştu.

''Devlet adamlığında Atatürk'ü örnek alıyorum''

''Bu şehirdeki çocukları eşitlemeye geliyoruz'' diyen İmamoğlu, şunları söyledi: ''Çocuklara güzel bir gelecek hazırlamaya çalışıyoruz. 'Bu vatan çocuklar için bir cennet gibi yapılmaya değer' demiş. Kim demiş? Mustafa Kemal Atatürk demiş. Ben, adamlıkta bir şey biliyorum. O da ne biliyor musunuz? Devlet adamlığı. Devlet adamlığı çok önemli bir şey. Ders ve örnek alınacak çok güzel devlet adamları yetiştirdi bu memleket. Bu insanların insanlara bakışları, gözlerinin içine bakarak onlara sevgisini ve saygısını göstererek, çocukla çocuk, gençle genç, insanıyla eşit mesafede konuşarak, bağırarak, çağırarak değil, fırça atarak değil, tehdit ederek hiç değil, parmağını göstererek hiç ama hiç değil; eşit. Ben, sizin önünüzde eğilerek konuşmayı seviyorum. Çünkü ben size hizmet etmek istiyorum. Benim, o konuda da örnek aldığım kişi var. İnsanıyla, bu toprakların, bu cennet vatanın, o güzel bayrağımızın gökte parladığı ve dalgalandığı bu güzel vatanın, bir olacağımız, iri olacağımız ve diri olacağımız bu güzel vatanın kurucusundan ben devlet adamlığını örnek alıyorum, Mustafa Kemal Atatürk'ten. Keşke örnek alsalar. Bakın, 2 gün kalmış, Dönün işinize bakın. Şu seçim güvenliğini sağlayın. İnsanlara umut verin. 'Pazar gününden ve Pazartesi gününden şüphe etmeyin' deyin. Hani milletin dediği olurdu. Şimdi niye böyle konuşuyorsunuz. Olmaz, yapmayın böyle. Gerek yok. Pazartesi olduğunda ne olacak biliyor musunuz? Bu kardeşinizi arayıp, tebrik edecekler.''

İmamoğlu, günün son mitingini, Tuzla Başkomutan Caddesi Aydınlı Mahalle Meydanı'nda, CHP Tuzla Belediye başkan adayı Salim Gürsoy ile birlikte yaptı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Miting Pendik