CHP'den Soylu'ya liste tepkisi: Direkt Kürt deseydiniz!

CHP'li Gökçen, Soylu'ya "İçlerinden biri dahi teröristse niye soruşturmadınız? Değilse, nasıl fişlersiniz? İnsanlar terörist olup olmadıklarını gazete küpürlerinden öğrenecekler sayelerinde artık" diye yanıt verdi.

CHP'den Soylu'ya liste tepkisi: Direkt Kürt deseydiniz!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'li belediye meclisi adayları hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Gökçen, "İçişleri Bakanı'nın görevi listelerle hafiyelik yapmak mıdır? Terörist dedikleri şahsın karşısına 'Nusaybin doğumlu' yazmışlar. Bari direkt olarak Kürt deseydiniz. Kürt olmanız terörist olmak için yeterli bir neden bu sürrealist listeye göre" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, 22 Şubat günü İstanbul'da yaptığı açıklamada, "325 PKK ve HDP iltisaklıyı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinden meclis üyesi adayı yaptılar. Bunlar kim? Yukarıdan aşağıya önümüzdeki hafta isimlerini tek tek açıklayacağız" demişti. Bu açıklamanın ardından basında, CHP belediye meclis üyeleri hakkında istihbari bilgilerin yer aldığı 'İşte muhalefetin PKK'lı adayları' başlıklı haberler yayımlanmıştı.

Gökçen, Bakan Soylu'nun açıklaması için "Tekil değil bir zincirin halkasıdır" dedi ve şöyle devam etti:

"Daralan ekonomiyle yara alan AKP, çareyi kendilerine muhalif kim varsa şeytanlaştırmakta, kriminalize etmekte bulmuştur. Giderek daha fazla akıl almaz, acıklı ve komik yöntemlerle muhalefete saldırıyorlar. Bunun son meşum örneği de yayınladıkları 'gizli arşiv' notları."

'BAKAN LİSTELERLE HAFİYELİK YAPIYOR'

Basında yer alan fişleme listelerine tepki Gökçen, şunları belirtti:

"Listeyi incelediğimizde, iddia ettikleri 'terörle iltisaklı' olma durumuna kanıt olarak, Şanlıurfalı olmayı, 1969'da düzenlenen bir etkinliğe katılmayı öne sürüyorlar. Terörist dedikleri şahsın karşısına 'Nusaybin doğumlu' yazmışlar. Bari direkt olarak Kürt deseydiniz. Kürt olmanız terörist olmak için yeterli bir neden bu sürrealist listeye göre. Bu insanlar YSK aday yeterlilik koşullarını sağlamışlar ki aday olmuşlar. İçlerinden biri dahi teröristse niye soruşturmadınız? Değilse, nasıl fişlersiniz? İnsanlar terörist olup olmadıklarını gazete küpürlerinden öğrenecekler sayelerinde artık. KHK listesiyle terörist ilan etmekle başladılar, gazete haberleriyle terörist ilan etmeyle devam ediyorlar. İçişleri Bakanı'nın görevi listelerle hafiyelik yapmak mıdır? İçinde debelendikleri hukuksuzluk çamurundan, sıradan insanlara akıl almaz suçlar yönelterek çıkabileceklerini sanıyorlar. Ülke ekonomisi dibe vurmuşken, dış politikada ülke itibarı yerlerde sürünürken muhalifleri, gazetecileri, avukatları hapislere atıp tek çatlak ses çıkmasın istiyorlar. Bunun için istibdat yaratıp sıradan insanlara iftira atıp hedef gösteriyorlar ve bütün bunların sonunda kendilerine de milliyetçi diyorlar. Milliyetçilik zehir hafiye listeleriyle vatandaşlara hakaret etmekle olmaz."

'BASIN AKP’NİN PROPAGANDA TİMİ GİBİ'

Basını da eleştiren Gökçen, "Edepten ari bir anlayışla gazetecilik yaptıklarını sanıyorlar. Belki de daha vahimi öyle gazetecilik gibi bir dertleri de yok. Aksi olsaydı, masumiyet karinesini böyle zavallı bir listeyle ihlal etmezler, AKP’nin propaganda timi gibi bir dil kullanmazlardı" dedi.

Gökçen, "Asıl bölücülük, vatandaşları etnik kökenleri ya da 50 yıl önceki katıldıkları bir etkinlik nedeniyle terörist ilan eden zihniyettir. Bu zavallı listeyle hedef gösterilen adaylarımızın karşılaşabileceği her tehdidin sorumlusu iktidar ve böyle bir listeyi sorumsuzca yayan kimi basın organlarıdır" diye konuştu.

Etiketler
Kürt Soruşturma