Ekrem İmamoğlu: İstanbul İttifakı kurulmaya başladı

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu: "İstanbul İttifakı dediğimizde, insanların bir kısmı ne dediğimizi anlamadı. İşte o ittifak, meydanlarda kurulmaya başladı. Harika bir şey"

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İttifakı kurulmaya başladı

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, günün ikinci mitingini, Sultanbeyli'den sonra Gaziosmanpaşa'da yaptı. Yaklaşık 10 bin kişilik coşkulu kalabalık, mitingin bittikten sonra da İmamoğlu'nun peşini bırakmadı.

Seçim otobüsüne yaklaşık 1 kilometre boyunca yürüyerek eşlik eden vatandaşlar, yol boyu, ''Ekrem Başkan'' sloganını attı. İmamoğlu, kendisini takip eden vatandaşlar arasında bulunan yaşlı bir kadın yurttaşa, seçim otobüsünden çiçek verdi.

İmamoğlu'nun jesti karşısında duygulanan yaşlı kadın, göz yaşlarına hakim olamadı.

Mitingdeki konuşmasında ''İstanbul İttifakı''na vurgu yapan İmamoğlu, ''Burada herkes var. İstanbul İttifakı dediğimizde, insanların bir kısmı ne dediğimizi anlamadı. İşte o ittifak, meydanlarda kurulmaya başladı. Harika bir şey. Ben, CHP'nin ve ittifak ortağımız İYİ Parti'nin adayıyım. Ama ne demiştim, ben, İstanbul İttifakı'nın adayıyım. 'İstanbul İttifakı'nda partisi, ideolojisi, hayat görüşü ne olursa olsun, yepyeni bir yaşam, eşit bir yaşam, çocukların, gençlerin, kadınların hayata olumlu baktığı bir şehir, bütün insanların mutlu olduğu bir şehir istiyorum' diyerek, herkesi İstanbul İttifakı'na davet ettim. Davetim, çağrım karşılığını buldu'' dedi.


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'deki mitingin ardından, ''karşı yaka''ya geçerek Gaziosmapaşa Kent Meydanı'nda halkla buluştu.

İmamoğlu'na, CHP Gaziosmanpaşa Belediye başkan adayı Erkan Kaya eşlik etti. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde ilk konuşmayı ilçe adayı Kaya yaptı. Kaya, ''İşte halkın adamı, İstanbul'un belediye başkanı'' diyerek mikrofonu, İmamoğlu'na teslim etti.


''Tam bir kucaklaşma''


''Ekrem Başkan'' sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan İmamoğlu, şunları söyledi: ''Tam bir kucaklaşma, tam bir barış. Her taraftasınız. Ben görüyorum, ben buradan hissediyorum. Burada herkes var. İstanbul İttifakı dediğimizde, insanların bir kısmı ne dediğimizi anlamadı. İşte o ittifak, meydanlarda kurulmaya başladı. Harika bir şey. Ben, CHP'nin ve ittifak ortağımız İYİ Parti'nin adayıyım. Ama ne demiştim, ben, İstanbul İttifakı'nın adayıyım. Bunun içinde herkes var mı? (Vatandaşlardan 'Var' sesleri.) Aynen öyle. İşte vatandaşın haykırışı bu.

Vatandaş diyor ki, 'Beni ayırma, bölme kardeşim. Beni, partili duygusuyla sınırlandırma. Ben, bu şehirde yaşamak istiyorum ve o şehirde var olan herkesle eşit olmak, kucaklaşmak istiyorum. 'İstanbul İttifakı'nda partisi, ideolojisi, hayat görüşü ne olursa olsun, yepyeni bir yaşam, eşit bir yaşam, çocukların, gençlerin, kadınların hayata olumlu baktığı bir şehir, bütün insanların mutlu olduğu bir şehir istiyorum' diyerek, herkesi İstanbul İttifakı'na davet ettim. Davetim, çağrım karşılığını buldu. Ne kadar güzelsiniz, ne kadar güzelsiniz. Buraya Sultanbeyli'den geliyorum. Aynı coşku orada da vardı. Ben, herkesin oyunu istiyorum demiştim. Ben, AK Partili, HDP'li, MHP'li, Saadet Partili kardeşlerimin de bütün siyasi partili kardeşlerimin oyunu istiyorum.''


''Rakibimden telif hakkı isteyeceğim!''


Konuşmasında rakibi Binali Yıldırım'a göndermelerde bulunan İmamoğlu, ''İlk defa dün, rakibim de 'İstanbul İttifakı'nın oyunu istiyorum' demiş. Bir kere telif hakkı isteyeceğim. Hayatları boyunca ilk defa eşitlik, şeffaflık, katılımcılık dediler. 3 ayda neler öğrettim. Bir de düşünün, 5 yılda bunlara neler neler öğretirim. İnsanların özeline dokunacaklar İnsanların inançlarını, milli duygularını ölçmeye başlayacaklar. Bugün gördüm, bir tanıtım gösterdi arkadaşlarım. Ne diyor, biliyor musunuz? 'İmamoğlu'nun PKK'lı adayları' diyorlar. Milyonlarca liralık reklam veriyorlar sosyal medyada, beni ve adaylarımızı karalamak için. Ya kardeşim, sen adaylık sürecinde herkesten temiz kağıdı istedin. Herkese 'uygunluk' kararı verdin, insanların adaylığını kabul ettin. Ayıp değil mi ya, yazık değil mi? Utanın ya. Ben ne yaptım biliyor musunuz? Ben, Allah'a ve sizin güzel vicdanınıza onları havale ettim gitti'' diye konuştu.


''Kötü söz sahibine aittir''


İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şunlar oldu:


- İnsanlara diyorum ki, bu devlette yöneticilik yapan insanlar, dönün işinizi yapın. Yakında seçim var. Bir kişinin bile burnu kanamsın. Gidin, tedbirleri alın. Beni suçlamayı bırakın. Güneş, balçıkla sıvanmadı, sıvanmayacak. En çok alkışı, 'Kötü söz sahibine aittir' tezahüratı alıyor. Bir de ne diyorum. Sabrın sonu selamettir. Sabredeceğiz, günün sonunda hep beraber diyeceğiz ki: Artık emekli oldunuz, güle güle kardeşim. Biz, her ilçede iddialıyız. İstanbul'un her ilçesini kazanmakta iddialıyız. Partizanlığın kökünü kazımaya geliyoruz.


''Aramızda kalsın, kazanıyoruz''


- Önümüzde 6 gün var. 6 gün çalışın. İstanbullular'a beni anlatın. Çalışırsak kazanıyoruz. Aramızda kalsın. Kazanıyoruz. Pazar gününe kadar çok çalışacağız. Sandıklarda görev alacağız. Biz, bütün tedbirlerimizi aldık ama sandıklarda görev almanızı istiyoruz. Sonuçları alıp, '16 milyon insan kazandı. Hayırlı uğurlu olsun' diyeceğim. Sevinç gösterileri yapmayacağız. Bir vatandaşımız bile üzülse, incinirim. Herkesle kucaklaşmak istiyorum. Kimseyi incitmeyeceğiz. Sandıkta görev aldığınızda ya da oy kullandığınızda, oy kullananlar gecikirse uyarmasınar. Belli ki düşünüyor. Acele ettirmeyin. Çocukları partisi olur mu? Ben, herkesin çocukları için çalışıyorum. Güzel kardeşimiz düşünecek ki, 'Partime mi versem, bu adamamı versem' diye düşünecek. O yüzden acele ettirmeyin. Herkes oy vermeyecek ama ben herkesin oyunu kazanmış olacağım.


- Yeni bir dönem başlatıyoruz. Karalamalarının anlamı yok. Bu kardeşiniz o işleri aşmış. Milletimiz o işleri aşmış. Milletimiz kararını vermiş. Seçimi kazandınız.


İmamoğlu'nun ''çiçek jesti'' vatandaşı ağlattı


Yaklaşık 10 bin kişilik coşkulu kalabalık, mitingin bittikten sonra da İmamoğlu'nun peşini bırakmadı.

Seçim otobüsüne yaklaşık 1 kilometre boyunca yürüyerek eşlik eden vatandaşlar, yol boyu, ''Ekrem Başkan'' sloganını attı. İmamoğlu, kendisini takip eden vatandaşlar arasında bulunan yaşlı bir kadın yurttaşa, seçim otobüsünden çiçek verdi.

İmamoğlu'nun jesti karşısında duygulanan yaşlı kadın, göz yaşlarına hakim olamadı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu İttifak