Kocaoğlu ilk kez konuştu: İzin vermeyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Bayraklı seçim ofisi ile CHP Menemen Belediye Başkan adayının eşine yönelik saldırılara ilişkin ilk kez konuştu.

Kocaoğlu ilk kez konuştu: İzin vermeyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kocaoğlu, Selçuk ve Menderes ziyaretlerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu, “3 dönem seçime girdim. Siyasetin bu kadar kutuplaştırıldığını hiç görmedim. Burası İzmir kardeşim! Türkiye’nin en çağdaş, en demokrat, en aydınlık kenti… Seçim için birbirimizi bölmeye, incitmeye hakaret etmeye, silahlı saldırılara İzmir olarak izin vermeyiz, vermemeliyiz” dedi.

Kocaoğlu, Selçuk ve Menderes ziyaretlerinde önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk CHP Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Menderes CHP Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer için destek talep eden Başkan Kocaoğlu, siyasette giderek artan kutuplaşmaya dikkat çekerek uyarıda bulundu:

“3 dönem seçime girdim. Siyasetin bu kadar kutuplaştırıldığını hiç görmedim. Geçtiğimiz iki gün içinde CHP’nin Bayraklı seçim ofisi kurşunlandı ve Menemen Belediye Başkan adayının eşine saldırı oldu. Böyle bir tabloyu kabul etmemiz mümkün değil! Ben hiçbir adaya, hiçbir rakibe, kimseye kötü söz söylemeden, bir şey ima etmeden 3 tane kocaman seçim geçirdim. Burası İzmir kardeşim! Seçim için birbirimizi bölmeye, incitmeye, hakaret etmeye, eşine, dostuna, hısımına, akrabasına saldırmaya, seçim ofislerinin kurşunlanmasına izin veremeyiz; İzmir izin veremez, vermemeli! Burası Türkiye’nin en çağdaş, en demokrat, en aydınlık, yüzünü güneşe dönmüş kenti. Kenti çağdaş yapan İzmirlilerdir. İzmir’e sahip çıkmamız gerekiyor ve birlik beraberliğimizi bozmadan bu sorunları aşmamız gerekiyor.” 31 Mart seçiminin genel değil yerel seçim olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, siyasetçilerin karşılarına düşman koymaması, birlik beraberlik için konuşması gerektiğini de ifade ederek, “Bir Cumhurbaşkanın ilk görevi, birlik beraberliğe harç olmaktır” dedi.

Etiketler
İzmir Aziz Kocaoğlu Saldırı Seçim