Özgür Özel'den Erdoğan'a 'terörist' tepkisi

CHP’li Özgür Özel, Radyo Sputnik’te “Yavuz Oğhan’dan Bi De Bunu Dinle” programında gündemi değerlendirdi.

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'terörist' tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Radyo Sputnik’te katıldığı programda, “Erdoğan’ın bir meşruiyet tartışması var artık. Meşruiyetin 2 ayağı var. Biri arkanızda halk desteği olacak evet bu var ama ikincisi hukuka uygun işler yapacaksınız. Birinden biri olmadan olmaz. Hukuka uygun yönetmiyorsanız, adil değilseniz meşruiyetiniz tartışılır. Bugünkü antidemokratik tavırlar bir meşruiyet krizi yaratmış durumda” ifadesini kullandı.

Özel, “Recep Tayyip Erdoğan kelime oyunları yapabilir, karşındaki meseleyi nasıl anlıyor? Sen bir partiye, o partinin siyasetine, yöneticilerine terörist dediğin zaman, karşı tarafta bu bir konsolidasyona sebebiyet veriyor. Bu zehirli dilden nefret ediyor insanlar, bu dil gönül kırıyor. Gönül belediyeciliği yazıyorsun billboardlarına ama gönül kıran bir söylemle çıkıyorsun” dedi.

ANKETSİZ OLMUYOR, ANKETLE DE OLMUYOR

CHP’li Özel, Radyo Sputnik’te “Yavuz Oğhan’dan Bi De Bunu Dinle” programında gündemi değerlendirdi.

Özel, anketlerin güvenilir olmadığına yönelik açıklamalara ilişkin olarak, “Anketsiz olmuyor artık siyaset, anketle de olmuyor. Bazen seçim akşamı anketlerde çıkmıştı, biz bunu doğru okuyamadık dediğimiz anketler oluyor, bazen manipülatif anketler de oluyor” dedi.

Özel, soru üzerine “DSP’nin kurumsal kimliğine çok saygılı bir partiyiz. Bugüne kadar hep öyle olduk. DSP’ye giden adaylar açısından şu var: Adaya karar verilene kadar: ‘Önemli olan saray rejimine dur demektir’ diyenler, kendileri aday gösterilmeyince bir başka partiye gitmeyi tercih ettiler. Burada bir sorun var. CHP’ye olur olmaz saldırıda bulundu, gittikleri parti. DSP, çok kıymetli bir parti. DSP’ye gönül verenler de kıymetli.

Ama DSP’nin genel başkanı CHP’ye eleştirilerde bulunuyor. Durup durup bekleyeceksiniz, CHP’den aday olmayanlara bir motivasyon yaratacaksınız. Herkes hak ettiği cevabı alacak. Ben AKP ile ittifak yapabilirim diyen ve sarayın kapısında yatan bir genel başkanın yönettiği partinin nasıl bir sol parti olduğunu kendime izah edemem” ifadesini kullandı.

Özel, “CHP’nin aday belirleme kriterleriyle ilgili diğer partilerden farklılaştığı bir nokta var. Bu aksaklık gibi algılanıyor, buna itiraz ediyorum. Parti içi demokrasi bir tek bizde var. Ne kadar çok ön seçim yapılırsa genel merkezin sırtından yük o kadar kalkıyor. Rakipleriniz tek belirleyici olarak adayları seçtiği için bizdeki çok seslilik bazen dezavantaja dönüşebiliyor. Yine de demokrasiyi eksik kısmıyla bile yaşatmak, hiç yapmamaktan iyidir, bunu görmek gerekiyor” diye konuştu.

BUNA HİÇ TENEZZÜL EDEN OLMADI

Özel, “Recep Tayyip Erdoğan kelime oyunları yapabilir, karşındaki meseleyi nasıl anlıyor? Sen bir partiye, o partinin siyasetine, yöneticilerine terörist dediğin zaman, karşı tarafta bu bir konsolidasyona sebebiyet veriyor. Bu zehirli dilden nefret ediyor insanlar, bu dil gönül kırıyor. Gönül belediyeciliği yazıyorsun billboardlarına ama gönül kıran bir söylemle çıkıyorsun. Bizim adaylarımızın bir umut söylemi var. İçilebilir şebeke suyu, daha çok yeşil alan vaat ediyorlar, trafik sorununu çözeceğim diyorlar. Umut siyaseti. Bir tarafta da umudu tüketmiş olanlar var. Bir şey vadedemeyeceğini anlayınca, korkutarak alacağız oyu diyor. O yüzden ‘Oyu bana vermezsen mahvolursun’ demeye başladılar. Türkiye siyasi tarihinde buna hiç tenezzül eden olmadı. Bu bir tenezzül meselesi. Korkunç bir noktaya geldi iş. Türkiye’yi bu korkuya teslim etmek durumunda değiliz. 3-5 belediye fazla kazanayım diye yapıyorlar bunu” diye konuştu.

MEŞRUİYET KRİZİ YARATILMIŞ DURUMDA

Özel, “Erdoğan’ın bir meşruiyet tartışması var artık. Meşruiyetin 2 ayağı var. Biri arkanızda halk desteği olacak evet bu var ama ikincisi hukuka uygun işler yapacaksınız. Birinden biri olmadan olmaz. Hukuka uygun yönetmiyorsanız, adil değilseniz meşruiyetiniz tartışılır. Bugünkü antidemokratik tavırlar bir meşruiyet krizi yaratmış durumda” diye konuştu.

Özel, “Süleyman Soylu, kendi adayını ezmekle meşgul Ankara’da. Soylu, Ankara’nın ilçelerinde pervane gibi dönerek, zehirli ve saldırgan bir dil ile birlikte Özhaseki’yi ikinci plana itti. Özhaseki de Soylu gibi olmaya başladı. Geçen gün, ‘Seçimleri Mansur Yavaş kazanırsa, su faturalarını PKK’lı militanlar getirecek’ diyor. Bu olacak iş mi? Buna inanılır mı? Kendi partisinin lehinde değil, rakiplerinin aleyhinde bir siyasi saldırı gerçekleştiriyor. Adeta kendisi siyasi rakiplere karşı canlı bomba eylemi yapıyor. Onun görevi canlı bombaları yakalamak. Devletin bu işlerini yapacak bakanı, şuurunu kaybetmiş bir biçimde kime yaranmak için yapıyor, o da belli değil, en büyük zararı kendi partisine veriyor” ifadesini kullandı.

HANİ GÜÇLÜYDÜ SİZİN SİSTEMİNİZ

Özel, “İki kardeşten biri AKP’li, diğeri CHP’li. Ama sen burada bu zehirli, kötücül dili ortaya koyduğunda kardeşine düşman olmaz, kardeşini sahiplenir” dedi.

Özel, “Ya bir makbul muhalefet olacaksın, MHP’yi o hale getirmeyi başardı. Makbul muhalefet olmayınca seni şeytanlaştırıyor. 31 Mart tarihinde alt tarafı muhtar, belediye meclisi, belediye başkanı seçilecek. Orada iyi bir sonuç almazlarsa, ki ne büyük bir çelişki içindeler. Bacakları yerel seçim için tir tir titreyen bir sistem kurduysanız, olmaz olsun sizin sisteminiz. Hani çok güçlüydü sizin sisteminiz. Olmadık terör örgütlerine olmadık güç atfediyorlar” ifadesini kullandı.

O SEVİYEYE İNERSEM VURGUN YERİM

Özel, “Hakikaten insan cevap vermeye utanıyor, Mustafa Varank’ın seviyesine insem çıkarken vurgun yerim. Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulması kanun işidir. AK Parti bunu 2017’de Meclis’e getirdi, bütün muhalefet partileri destek verdik, komisyondan geçirdik. 2017’den beri Genel Kurul’a indirmeyen AK Parti. Bunlar, Meclis’e getirmediler ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle getirdiler. Devlet memurunun maaşı ve özlük hakları kanunla düzenlenir, kendi yaptıkları anayasa öyle yazıyor. Biz Anayasa Mahkemesi’ne bu gerekçeyle gittik” ifadesini kullandı.

Etiketler
Özgür Özel Sputnik