Ali Öztunç: Kahramanmaraş değişim diyecek

Öztunç, ‘Belediyecilik esnaflık gibidir halkın içinden çıkmak gerekir. Tepeden atama ile belediye başkanı olunmaz. Ben hep buradaydım ve olacağım’ dedi.

Ali Öztunç: Kahramanmaraş değişim diyecek

CHP yıllar sonra Kahramanmaraş’ta iddialı bir yerel seçim çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta sürpriz peşinde olduklarını söyledi. Birgün gazetesinden Kardelen Kocatürk'e konuşan Öztunç, “Hemşerilerime bana beş yıl yetki verin Kahramanmaraş’ı Akdeniz’in incisi yapacağım diyorum. Bunda da iddialıyım” dedi.

► Çalışmalarınız nasıl gidiyor. İddianızı koruyor musunuz?

Kahramanmaraş’ta seçimden önce de uzun bir süredir çalışıyordum. Sahaya alışkın birisiyim ve bu konunun da avantajını kullanıyorum. Çalışmalarımız özellikle Kahramanmaraş merkezde ciddi bir ilgi ile devam ediyor. Yurttaşlarımız artık mevcut durum bıkmış ve değişim istiyorlar. Bu sefer Kahramanmaraş’ta değişimin gerçekleşeceğine inanıyorum.

► Kahramanmaraş muhafazakar olarak bilinir. Halktan nasıl bir tepki alıyorsunuz?

Halktan çok fazla olumlu tepki alıyorum. Sadece CHP değil İYİ Parti, özellikle AKP’li ve MHP’Lİ yurttaşlardan iki adaylık bu yarışta beni destekleyeceklerini söylüyorlar. AKP adayı Hayrettin Güngör, Ankara’dan geldi. Kahramanmaraş ile çok ilgisi olmayan birisidir. Belediyecilik esnaflık gibidir halkın içinden çıkmak gerekir. Tepeden atama ile belediye başkanı olunmaz. Ben hep buradaydım ve olacağım hemşerilerim bu sefer Ali Öztunç’u deneyeceğiz diyorlar.

► Projeleriniz nelerdir ve nasıl hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz ?

En büyük projem mega projesidir. Kahramanmaraş’ta hafızalı sistem yok. AKP’nin diğer yönettiği çevre illerde bu sistem var. AKP Kahramanmaraş’ı kesin gördüğü için buraya yatırım yapmıyor. Kapıçam’dan üniversite hastanesine kadar şehir içerisine hafızalı sistem getireceğim. Kreşler ve taziye evleri açacağım. Kahramanmaraş spor kulübünü destek olacağız ve stadyumumuz yok stadyum yapacağım. Özellikle köy yolları çok kötü bir durumda yolları yeniden inşa edeceğiz. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı olacak. Her yıl belediyenin tüm bütçesini gelirini giderini açıklayacağım hiçbir şekilde hırsızlığa izin vermeyeceğim.

Etiketler
Kahramanmaraş Ali Öztunç