Tunç Soyer: Babamı gündeme getirmek halka saygısızlık

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer verdiği demeçte babası hakkında yapılan tartışmalara yanıt verdi.

İzmir-Seferihisar Belediye başkanlığından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Tunç Soyer, T24’te Hakan Aksay’a konuştu.

“Babamı gündeme getirmek halka saygısızlıktır”

Soyer’in adaylığı sadece CHP içerisinde tartışılmadı, AKP ve MHP’nin de hedefi haline geldi. 12 Eylül döneminde askerî savcı olan babası Nurettin Soyer üzerinden adaylığı eleştirildi.

Soyer tartışmalarla ilgili “Bu halka saygısızlık ve haksızlıktır. Seçmeni gerçek gündemden uzaklaştırmak demektir. Bırakın bu konuları hukukçular, tarihçiler tartışsın.

Bunlar İzmirliyi ilgilendirmiyor. İzmirli 31 Mart’ta neye oy vereceğini biliyor; o 12 Eylül’de kim ne yaptı diyerek tercihte bulunmayacak, seçimlerde vizyonları yarıştıracak” dedi.

“Rejim değişti, artık nefes alınacak tek yer belediyeler”

Türkiye’deki rejim değişikliğine de dikkati çeken Soyer yerel seçimlerin önemini "Rejim değişti, artık nefes alınacak tek yer belediyeler" sözleriyle vurguluyor. Soyer’e göre demokrasinin yolu devletlerden değil yerel yönetimlerden geçiyor.

“İzmir Türkiye’ye öncülük yapacak”

Seferihisar’daki belediyecilik anlayışının ana ilkelerini İzmir’de de uygulayacağını belirten Soyer,”Cittaslow” (sakin şehir) konseptini örnek veriyor: Kentin doğasına sahip çıkmak;kentin geleneklerini, tarihini, yaşam tarzını, lezzetini savunmak; bütün bunları sanatla ve bilimle teknolojiyle buluşturmak.

Soyer “sakin şehir” konseptine kadınların, gençlerin, çocukların öncülük edebileceğine inanıyor. Bu hedeflere ulaşılması durumunda İzmir’in hem Türkiye’ye öncülük yapacağını, hem de Akdeniz kentlerini kendi çevresinde birleştireceğini inanıyor.

Etiketler
Tunç Soyer İzmir