AKP'li belediyenin milyonluk FETÖ ihaleleri

Muğla'nın AKP'li Seydikemer Belediyesi'nde Saklıkent krizinin ardından şimdi de aynı belediyenin FETÖ şirketlerine sağladığı milyonluk ihaleler gün ışığına çıktı.

AKP'li belediyenin milyonluk FETÖ ihaleleri

Odatv'den Murat Sökdü'nün haberine göre isminin açıklanmasını istemeyen yetkili bir AKP'li, Muğla'nın Seydikemer ilçesinin AKP'li belediyesinde Saklıkent yolsuzluklarının artık insanların diline düştüğünü belirtti ve Odatv'ye,"Orada çok büyük hırsızlıklar dönüyor" şeklinde konuştu.

Aynı kişi; Belediye meclisinde konuyu gündeme getirerek denetleme ve soruşturma komisyonlarının açılmasını istediklerini belirterek; "Mecliste denetleme kurulu kurulsun, soruşturma açılsın dedik. Hiç birini kabul etmediler. Komisyon istedik olmadı. Orada yapılan hırsızlıklara adam komisyon kurdurur mu? Çünkü turizm sezonunda yılda trilyonlar dönüyor orada. Saklıkent için kurdurulan şirketin başına da şaibeli birini koydular. Denetleme olmayınca ortaya çıkan tablo bu" dedi.

FETÖ FİRARİSİ ŞİRKETE 1 MİLYON 600 BİN TL'LİK İHALE

Sahipleri FETÖ’den firari olan ve TMSF tarafından yönetilen şirkete 1 milyon 600 bin liralık ihale verdiği ve AKP'li Seydikemer Belediyesi ile şirket arasındaki alışverişin, 15 Temmuz Darbe Girişiminden 1 ay sonra bile devam ettiği ancak bu ihale ile ilgili bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadığı öğrenildi. AKP'li belediyenin 15 Aralık 2015 tarihinde açtığı ihalede, Sancarlar Grup’un alt şirketi olan Çavdır Mobilya Gıda Petrol Otogaz İthalat İhracat San. Ve Tic. Ltd. Şti.’nden 1 milyon 600 bin liralık akaryakıt aldığı, ve firmadan alımın 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden 1 ay sonra da devam ettiği öğrenildi. Belediye’nin firma ile arasındaki sözleşmeyi ise 11 Ağustos 2016 günü darbe teşebbüsünden yaklaşık 1 ay sonra fesih ettiği ortaya çıktı. Şimdi ise Sancarlar Mobilya ve Akaryakıt, Çobanlar A.Ş, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atanarak yönetiliyor.

FETÖ ARAŞTIRILSINA RET

FETÖ soruşturmalarının başlamasından hemen sonra istifa eden iki başkan yardımcısından biri olan AKP'li Mustafa Karakuş’un ise 15 Temmuz sonrası başkanlık makamına dilekçe verdiği, Seydikemer Belediye bünyesinde "FETÖ mensubu olup olmadığının araştırılmasını" isteyen Karakuş’un bu dilekçesi dikkate alınmayarak sumen altı edildiği ortaya çıktı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından hacca giden Karakuş, o günden bu yana sessizliğini koruyor.

FETÖ OPERASYONU YAPILMIŞTI

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seydikemer Belediyesi'nde başkan yardımcılığı görevinde bulunan 15 Temmuz'un ardından görevden alınan ancak kamuoyuna "istifa etti" bilgisi verilen eski başkan yardımcısı ve meclis üyesi Hüseyin Turan'ın da bulunduğu 16 kişi göz altına alınmıştı. Hüseyin Turan, serbest kalırken, kardeşinin ise halen FETÖ davasında yargılanması devam ediliyor.

Etiketler
Muğla FETÖ