Battal İlgezdi: Yeni bir kadro ve anlayışla geleceğiz

31 Mart Yerel Yönetim seçimlerinde CHP adayı olan Ataşehir Belediyesinin Kurucu Başkanı Battal İlgezdi, partisince aday gösterildikten sonra ilk olarak CHP İlçe Başkanlığında örgütle buluşmasının ardından ikinci toplantısını yerel basın mensuplarıyla yapt

Battal İlgezdi: Yeni bir kadro ve anlayışla geleceğiz

31 Mart Yerel Yönetim seçimlerinde CHP adayı olan Ataşehir Belediyesinin Kurucu Başkanı Battal İlgezdi, partisince aday gösterildikten sonra ilk olarak CHP İlçe Başkanlığında örgütle buluşmasının ardından ikinci toplantısını yerel basın mensuplarıyla yaptı.

Gençlik Kollarından, İlçe Başkanlığına kadar siyasetin çeşitli kademelerinde görev aldığını belirten Battal İlgezdi, 10 yıldır Ataşehir Belediye Başkanlığını yaptığını, Ataşehir’e yakışır bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak basın mensuplarının soruları yanıtlayarak 2019 seçim çalışmalarıyla ilgili fazla detay vermemekle birlikte basınla paylaştı.

Bir saatten fazla süren birliktelikte basın mensuplarının sorduğu sorulara samimi bir şekilde yanıt veren İlgezdi’nin sakin ve kendisinden emin tavırları gözden kaçmadı.

İstanbulum gazetesine göre, Ataşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Battal İlgezdi sorulan soruları şöyle yanıtladı.

Battal İlgezdi: Yeni bir kadro ve anlayışla geleceğiz - Resim : 1

“ÖYLE BİR SİSTEM VAR Kİ; BÜYÜKŞEHİR HEM PLANI YAPIYOR HEM DE RUHSATI VERİYOR”

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in Ataşehir ‘de yatay mimariye geçilmesi gerektiğinin hatırlatılması üzerine İlgezdi; “Karşımda belediye başkanlığı yapmamış biri olsa söylenecek çok şey var. İnsanlar işini yaparken doğru ve ahlaklı yapmalıdır.

Sürekli söylüyorum ilçe belediyelerinin çatı dahi yapma yetkisi yok. Ataşehir ’de yapılan binaların yüzde yetmişi Büyükşehrin onayından geçiyor. Diğer yüzde otuzluk kısım ise TOKİ’ye ait, ama adam arsasının nerede olduğunu bile bilmiyor. Bizim hiçbir yetkimiz yok.

Öyle bir sistem var ki; Büyükşehir hem planı yapıyor hem de ruhsatı veriyor. İlçe belediyelerinin yapılan bina ve imarlar üzerinde bir yetkisi yok. İsmail Erdem’e söyleyin dersine biraz daha iyi çalışsın. Bu söylediğinin altını doldursun” dedi.

“SOKAK SİYASETİNİ ÇOK İYİ BİLİRİM”

İlgezdi Ataşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyan rakipleri için; “Bütün adaylar seçimi kazanmak için çıkıyor. Ancak ben kendime çok güvenen bir belediye başkanıyım. Ben sokağı iyi tanırım. Sokaktan bugünlere tırnaklarımla kazıya kazıya geldim. Sokak siyasetini çok iyi bilirim”ifadelerini kullandı.

“MECLİS ÜYELERİNİ BÖLGELERİ TEMSİL EDECEK ŞEKİLDE SEÇMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Meclis üyelerini hangi kritere göre seçeceksiniz, kadrolarda değişikliğe gidecek misiniz? Sorusunu İlgezdi şöyle yanıtladı: “Meclis üyelerini bölgeleri temsil edecek şekilde seçmeye çalışacağız. Bölgede kabul görmüş kişiler bizimle birlikte olacaktır. Diğer taraftan değişmesi gereken arkadaşlar varsa değiştireceğiz. Yeni bir kadroyla yeni bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Engelli, kadın ve genç adaylarımızı değerlendireceğiz. Örneğin, Avcılar Belediye Başkan Adayımız Turan Hançerli engelli bir meslektaşımız.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kendisini aday gösterdi. Bizlere örnek olsun diye yaptı. Bizler de genel başkanımızı örnek alarak belediyelerimizde engelli arkadaşlarımızın sayısını arttıracağız. Ben Mecliste muhtarların da karar aşamasında yer almasını isterim. Daha verimli bir çalışma olması açısından. Bu yasa değişikliğini gerektiren bir mesele ancak her toplantıya muhtarların katılarak bizlere de yardımcı olmalarını isterim.”

“AK PARTİLİLER ONU BENDEN ÖĞRENMİŞLER AMA YANLIŞ ÖĞRENMİŞLER”

Ak Parti’nin Ataşehir’de 2019 Yerel Seçimleri için ilçede bulunan Ak Partili muhtarları meclis üyesi adayı gösterilmesi sorusu üzerine İlgezdi ; “AK Partililer onu benden öğrenmişler ama yanlış öğrenmişler. Çünkü o muhtarlar zaten Ak Partiliydi. Ben AK Partili muhtarları yanıma alarak meclis üyesi yapıyorum. Onlar böyle bir şey yapamıyorlar. Aramızdaki fark bu” şeklinde ifade etti.

“KALIPLAŞMIŞ SİYASET YAPISINDAN VAZGEÇMELİYİZ”

Battal İlgezdi siyasette doğruları konuşmanın önemine vurgu yaparak; “ Cumhuriyete herkesin sahip çıkması gerekir. Cumhuriyetin kurulmasında her partiden insanları katkısı vardır. Siyasette eğriyi, doğruyu konuşamazsanız doğru yolu bulamazsınız.

CHP iktidar olamıyorsa burada kendimizi eleştirmeliyiz. Kalıplaşmış siyaset yapısından vazgeçip, dünya görüşümüzü değiştirmeliyiz. Biz cumhuriyeti hep beraber kurduk. Sadece Cumhuriyet Halk Partililer kurmadı” şeklinde konuştu.

“PROJELERİN NERDEYSE TAMAMI BÜYÜKŞEHİR ONAYINDAN GEÇMEDİĞİ İÇİN HAYATA GEÇİRİLEMEMİŞTİR”

İlgezdi şöyle devam etti: “Beni imarla vurmaya çalışıyorlar. Oysa o yetki Büyükşehir’in. Bunu herkes bilmelidir. Yaptığım projeleri bile imzalattıramadım Büyükşehir’e. Ferhatpaşa Hayvan Barınağı ve İçerenköy Kemal Sunal Kültür merkezi bu projelerden sadece ikisidir.

Bunları kendim için değil Ataşehir için yapıyorum, Bu kadar düşmanlığa gerek yok. Gerçekleşemeyen bir başka proje, Atatürk Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki trafiği yerin altına alacağız demiştim. Projenin kredi, imkânlarını sağladım, gerekli tüm prosedürleri hallettim. Projenin dilekçeleri büyükşehirdedir, Sayın Kadir Topbaş ona da ‘hayır’ dedi.

Ben bunları suçlamak için değil, halkın ve sizlerin bilgisi olması amaçlı dile getiriyorum. Şimdiye kadar yapmayı iddia ettiğimiz projelerin nerdeyse tamamı Büyükşehir onayından geçmediği için hayata geçirilememiştir. Eleştirerek bir yere ulaşmanın şansı yoktur.

Yapılmamış tüm projelerimizin hepsini seçimden sonra gerçekleştireceğiz. AK Parti 2002’de ekonomik krizin üstüne iktidar olmuştu. Şimdi de ülkemizde yaşanan ekonomik kriz hiç olmadığı kadar kötü bir noktaya ulaşmışken, 31 Mart 2019’da sandıklar açıldığında Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar çıkmayacağını kim söyleyebilir?

Büyükşehir’de İmamoğlu’na, Ataşehir’de bana oy verirseniz bu işleri en kısa sürede tamamlayacağız. Ben iddialı bir siyasetçiyim. Bu seçimi de yüzde 55-60 gibi bir farkla alacağım” diyerek Ataşehir’de kazanacağım iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

Etiketler
Ataşehir Kadro Seçim