'Artık kentsel sorunları nasıl çözeceğini bilen İmamoğlu var'

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç: "Kentsel sorunları çözmüş, sorunun nasıl çözüleceğini bilen ve bu konuda özgüvene sahip bir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız var."

'Artık kentsel sorunları nasıl çözeceğini bilen İmamoğlu var'

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, “Güvenli Bir Gelecek, Yaşanabilir Bir Okmeydanı için Gücümüz Birliğimizdir” sloganıyla birlik yemeği düzenledi.

Okmeydanı Salon Simge’deki buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, siyasi parti temsilci ve adayları, Okmeydanı’ndaki kurumların temsilcileri, muhtarlar ve Okmeydanı halkı katıldı.

Gecede ilk sözü alan Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Çetkin, Okmeydanı’nda babalarının, dedelerinin parasını ödemeden bir metre yer almadığını belirterek “Biz neden işgalci oluyoruz” diye sordu. Okmeydanı deprem bölgesi olmadığı halde riskli bölge ilan edildiğini, ortada tarihi eser olmadığı halde müze yapılacağının ileri sürüldüğünü ifade eden Çetkin, “Sulukule gibi, Fikirtepe gibi bizi sokağa atmak istiyorlar. Çünkü müteahhitler rant istiyor” dedi.

Okmeydanı doğumlu olan ve kendisi de Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm kapsamındaki evde oturan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ise konuşmasına kentsel dönüşüm mücadelesinde Okmeydanı’nın önemini anlatarak başladı.

Kentsel dönüşüm “yerinde dönüşüm” olarak gerçekleşmediği için Okmeydanı’nın ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Kılınç, “Madem şimdiye kadar bekledik 31 Mart’ta Beyoğlu Belediyesi’ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız ve daha büyük bir etki ile sorunlarımızı çözeceğiz” dedi.

Kılınç konuşmasına şöyle devam etti:

“Kentsel sorunları çözmüş, sorunun nasıl çözüleceğini bilen ve bu konuda özgüvene sahip bir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız var. Artık CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu var. Ekolojik özelliklere sahip, kendi enerjisini kendi üretebilen, atıklarını kendi içinde ayrıştırabilen, aynı zamanda mahalle kültürünü de yaşayabilmemizi sağlayacak olan dünyaya örnek olabilecek şehirler yaratabiliriz.

Etiketler
Milletvekili