CHP İzmir İl Başkanlığı: Toplantıyı iptal edin

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan Selçuk İlçe Başkanlığı'na uyarı.

CHP İzmir İl Başkanlığı: Toplantıyı iptal edin

GERÇEK GÜNDEM - CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan Selçuk İlçe Başkanlığı'na 'Belediye Başkan aday adaylar ve Meclis Üyesi aday adaylarının çağrıldığı toplantı'nın iptal edilmesi uyarısında yapıldı.

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan Selçuk İlçe Başkanlığı'na gönderilen uyarı yazısında,"Bu toplantının yapılmasının ısrar halinde, il başkanlığımız ilçe yönetim kurulunuz hakkında yetkisi dahilindeki kararları almaktan çekinmeyecektir" denilerek İlçe Başkanı ve yönetiminin görevden alınabileceği imasında bulunuldu. denildi.

İZMİR İL BAŞKANLIĞI'NIN UYARISINA RAĞMEN TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öte yandan Selçuk İlçe Başkanlığı ise İzmir İl Başkanlığı'nın uyarısına rağmen 'Belediye Başkan aday adaylar ve Meclis Üyesi aday adaylarının çağrıldığı' toplantıyı gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın CHP Selçuk'la ilgili nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.

www.gercekgundem.com'un edindiği bilgiye göre, CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan Selçuk İlçe Başkanlığı'na gönderilen uyarı yazısının tamamı şöyle:

"Selçuk İlçe Başkanlığınızın 30 Ocak 2019 Çarşamba günü (bugün) ilçe başkanlığınızda, Belediye Başkan aday adaylar ve Meclis Üyesi aday adaylarının çağrıldığı bir toplantı yapacağı öğrenilmiştir.

20 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen Parti Meclis toplantısında Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ciritoğlu Sengel olarak belirlenmiş olup, Belediye Başkan Adayımızın PM tarafından belirlenmesi sonrasında basına verdiğiniz demeçlerde "İlçenin belediye başkan adayının belli olmadığını, yenide oylama yapılacağını" söylemeniz ardından da belediye başkan aday adaylarını toplantıya çağırmış olmanız, iyi niyetli bir davranış değildir.

Yerel Seçimler öncesi hassas bir dönemden geçerken, ne için yapıldığı belli olmayan il başkanlığımız bilgisi dışında, üstelik ilçe belediye başkan adayınız belirlenmişken, Böyle bir toplantı yapılması partimizin gereksiz yere kamuoyu önünde tartışılmasına neden olacak ve seçimler öncesi seçmen nezdinde olumsuz bir algı yaratacaktır.

Buna göre, yapmayı düşündüğünüz aday adayları toplantısının, hem biçim hem de zamanlama olarak partimizin çalışma ilkeleri ve İzmir'deki koordinasyonumuza zarar vereceği göz önünü alınarak iptal edilmesi e iptaline ilişkin duyurulan acilen yapılması gerekmektedir. Bu toplantının yapılmasının ısrar halinde, il başkanlığımız ilçe yönetim kurulunuz hakkında yetkisi dahilindeki kararları almaktan çekinmeyecektir.

Tüm bu bilgiler ışığındna, Selçuk İl Başkanlığınız yapacağı Aday Adayları toplantısının ivedilikle iptal edilmesi ve iptaline ilişkin bir yazının il başkanlığımıza gün içinnde (30.01.2019) gönderilmesi hususların:

Gereğini önemli rica ederiz."

Etiketler
İzmir