Binali Yıldırım cephesinde kritik 24 saat

Binali Yıldırım'ın 24 saat içinde kararını açıklayacağı iddia edildi.

Binali Yıldırım cephesinde kritik 24 saat

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım tartışılmaya devam ediliyor. Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı görevinden Anayasa'ya rağmen istifa etmemesi eleştirilere neden oluyor.

Hürriyet gazetesi yazarı AKP'ye yakınlığı ile bilinen Abdülkadir Selvi, Yıldırım'ın istifası konusunda önemli bir iddia ortaya attı.

Selvi'ye göre Binali Yıldırım 24 saat içinde istifa edebilir. Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle;

Bu arada kulağıma gelen bir kulisi paylaşmak istiyorum. Binali Yıldırım’ın yakın çevresine “Kesin istifa ediyorum. Ama her şeyin bir prosedürü var” dediği söyleniyor. Binali Yıldırım’ın 24 saat içinde istifa kararını açıklayacağı söyleniyor.

Yıldırım’ın bugün İstanbul’da istifasını açıkladıktan sonra çarşamba günü Ankara’ya döndüğünde istifa dilekçesini işleme koyacağı ifade ediliyor.

Binali Yıldırım koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren isimlerden birisi. Böylece tereddütleri giderip İstanbul seçimlerine daha güçlü bir şekilde asılacak. Yıldırım’ın istifasıyla birlikte, Anayasa’nın 94. maddesine göre beş gün içerisinde adaylar belirlenecek, ardından da seçim sürecine geçilecek. Bu hafta Binali Yıldırım’ı uğurlayıp haftaya yeni Meclis Başkanımızı seçeceğiz.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Etiketler
Binali Yıldırım