AKP adayı kamu yatırımını seçim propagandasına dönüştürdü

Odunpazarı Belediyesi sınırları içerisinde yer alan bazı mahallelere kilit taşı döşemesine başlandı. AKP adayı çalışmayı seçim propagandasına çevirdi.

AKP adayı kamu yatırımını seçim propagandasına dönüştürdü

Eskişehir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı onayıyla Odunpazarı Belediyesi sınırları içerisinde yer alan bazı mahallelere kilit taşı döşemesine başlandı. Bölgede seçim çalışması yürüten AKP Odunpazarı Belediyesi başkan adayı Volkan Doğan ise bu yapım sürecini parti kampanyaya dönüştürdü.

Devlet imkanlarıyla seçim çalışması yürütülmesine tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ile görüştü. Konuyla ilgili bir de soru önergesi hazırlayan Çakırözer, “Devlet yatırımlarının bir siyasi parti adayı tarafından siyasi amaçlı kullanılması, adil rekabet ortamına ve seçimlerin eşit koşullarda yürütülmesi ilkesine aykırıdır. Bunu yapan aday açısından çok ayıplı, siyasi etiğe aykırı bir durum ortada duruyor” dedi.

‘İŞLEM BAŞLATACAK MISINIZ?’

CHP’li Çakırözer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle sunduğu önergesinde ise şu soruları yöneltti:


“Bakanlığınızca Valiliğe talimat verildiği ve adayın girişimleri dahilinde bu çalışmalara başlandığı doğru mudur?


Doğru ise neden seçimlere kısa bir süre kala bu çalışmalara başlanmıştır?


Devletin şehirdeki en yüksek temsil makamı olan ve tarafsız olması gereken Valilik Adalet ve Kalkınma


CHP’li, İYİ Partili ya da başka bir siyasi parti adayının seçim çalışmalarında hükümetin kaynaklarından faydalanmak istese Bakanlıkça tavrınız nasıl olur?


Devletin imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürüten aday ve adaya bu imkanları sunan valilik yetkililerine herhangi bir işlem başlatılacak mıdır?”

Etiketler
Seçim Odunpazarı