CHP'de İzmir için kritik görüşme

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, bugün Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceği öğrenildi.

CHP'de İzmir için kritik görüşme

CHP İzmir’de yerel seçim çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde CHP’de 4 ilçe belediye başkan adayı açıklanırken gözler Büyükşehir ve diğer ilçelere çevrildi.

Genel Merkez yöneticileri ise bu hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayabileceklerini duyurdular.

Birgün'ün haberine göre; yaşanan gelişmelerin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki bir heyetin, bugün Ankara’ya gittiği ve ilçe belediye başkanlıkları konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceği öğrenildi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta, MYK’ye sunulan İzmir’in bazı ilçe adaylarına ilişkin listenin krize yol açtığı kulislere yansımıştı.

MYK toplantısı devam ederken, Selçuk’ta Emir Cömert, Torbalı’da Övünç Demir ve Menderes’te Celil Anık’ın aday gösterildiğine ilişkin bir liste internet sitelerine düşmesi sonrası İzmir’de CHP’nin elinde bulunmayan belediye başkanlıklarına ilişkin sekiz kişilik listeyi Kılıçdaroğlu’na ve kurmaylarına sunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, MYK’da aday yapılan isimlere tepki göstererek istifa edeceğini söylediği iddia edilmişti.

Yücel’in resti üzerine Selçuk, Torbalı ve Menderes aday adaylarının isimlerinin PM’ye sunulmadan geri çekildiği MYK’da belirlenen diğer ilçeler Kemalpaşa, Aliağa, Kınık, Ödemiş ilçelerinin adayları açıklanmıştı.

Etiketler
İzmir Ankara Kemal Kılıçdaroğlu