Erdoğan: Güvenli bölgeyi Türkiye oluşturacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile dün yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Erdoğan: Güvenli bölgeyi Türkiye oluşturacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile dün yaptığı görüşmenin ayrıntılarını partisinin grup toplantısında anlattı.

Erdoğan şunları ifade etti;

ABD ile Suriye konusunda farklı yaklaşımlara sahip olduk. Geçtiğimiz ay harekat için tam hazırlıklarımızı tamamlamışken Sayın Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

Başkan ABD askerlerini çekeceğini söyledi. Askeri harekatlarımızı beklemeye aldık. Asıl muhatabımız Trump olduğu için çatlak sesleri dikkate almadık.

Dün Sayın Trump'ın kişisel sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar beni ve arkadaşlarımız üzdü: Hemen harekete geçip bu meseleleri telefonda görüştük. gayet müspet bir görüşme oldu.

Trump çekilme kararını bir kez daha teyit etti. Bizim tarafımızdan oluşturulacak güvenli bölge kendisi tarafından da ifade edildi.

Bu terör örgütlerinin yaptıklarından haberi yoktu ki verdiğimiz bilgilerden memnun oldu. Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. Yeter ki hassasiyetlerimize riayet edilsin. Türkiye Cumhuriyeti bu ülkede yaşayan herkesin devletidir. Biz asla ayrımcılıklara müsaade etmedik etmeyiz.

Sayın Trump ile yaptığımız görüşmede tarihi öneme sahip bir anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum.

Etiketler
Türkiye