CHP'li Murat Erkan: Atakum'u marka yapacağız

CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Murat Erkan, 'Atakum'u marka yapacak yeni şeyler ortaya koyacağız. Buradaki sorunları biliyorum ve çözmek için de iddialıyım' dedi.

CHP'li Murat Erkan: Atakum'u marka yapacağız

CHP Samsun Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Murat Erkan, Haberaks TV'de her akşam ekranlara gelen Seçim 2019 programının konuğu oldu.

Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in sorularını yanıtlayan Erkan, başkan olması durumunda Atakum için yapmayı planladığı çalışmaları anlattı.

SORUMLULUK OLARAK GÖRDÜM

Aday adayı olma süreci anlatan Erkan, "Demokratik kitle örgütleri her zaman aktif, her zaman sahada çalışıyor. Bunun icrası noktasında, bu çalışmaları hayata geçirmek anlamında kendimce hep bir eksiklik gördüm. İnsan, uzun bir süre buralarda hizmet ettikten sonra icra noktasında da olmayı da istiyor. Buna aslında yaklaştığımız bir alan vardı; Atakum Kent Konseyi. Orayı kurduk ve çalışmalara başladık. Kısmen bazı şeyleri yaptık. Bundan sonraki aşamada hem Kent Konseyi hem de demokratik kitle örgütlerindeki ekip çalışmasını burada da uygulayalım dedik. Ben Atakum'da yaşıyorum. Burayı sevdiğim için, geleceğimizi planladığımız yer olduğu için daha iyi bir ortam olmasını arzu ediyorum. Daha güzel bir kentte yaşamak hepimizin hakkı. Bunu bir sorumluluk olarak gördüm ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adayı oldum" dedi.

YEŞİL ALANLAR GİDİYOR

Herkesin bir hayali olduğunu ve bunu ortaya koymak için yola çıktığını belirten Erkan, "Biz Atakum'u daha iyi yaparız iddiasıyla bu işe giriştik. Murat Erkan olarak diyorum ki, gelecekteki Atakum'la ilgili vizyonu biz daha iyi çizeriz. Bunun içerisinde birçok nokta var. Ben Atakum'u 3 bölüme ayırıyorum; sahil, kırsal ve akademik Atakum. Bu üç kategorideki problemleri ayrı ayrı ele alarak çalışacağız. Bizim önceliklerimizden biri çevre. Çevreye saygılı olarak çalışma metotları geliştireceğiz. Bugün Atakum'da ne kadar yeşil alan varsa tek tek elinden gidiyor. Atakum hiç olmayan büyük kütleleri görüyoruz artık. Atakum insanların sadece yaşadığı değil, ekmeğini de kazandığı bir yer olacak. İstihdamın geliştiği bir yer olacak. Atakum'u marka yapacak yeni şeyler ortaya koyacağız. Buradaki sorunları biliyorum ve çözmek için de iddialıyım" şeklinde konuştu.

TASARIM KENTİ ATAKUM

Başkan olması durumunda belediyede çalışanların asgari ücretten daha fazla alacağını belirten Erkan, "Bugün Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, belirlenen rakamlar ne olursa olsun, çalışanlarına asgari ücretin üzerinde rakamlar veriyor. Biz emeği ön plana koyan anlayışa sahip bir partiyiz. Atakum Belediyesinde başkanlık bize layık görülürse aynı durum bizde de geçerli olacak. Çalışanlar asgarinin üzerinde ücret alacak. Bizim Atakum'daki istihdamla ilgili yapmamız gerekenler var. Bunlardan biri girişimciliğin özendirilmesi. İş kurmayı kolaylaştırmamız gerekiyor. Eğitim alanında da yapılacak çalışmalar var. Örneğin Tarım Meslek Lisesi eğitimden uygulamaya geçişin en güzel örneklerinden biriydi. Bunları artırmamız gerekiyor. Samsun'da bir organize sanayi var, farklı alanlarda hizmet yapanlar var. Bizim Atakum'da sanayi kurmamız mümkün değil ama yazılım ve tasarım aşamasında Atakum'u bir tasarım kenti yapabiliriz" diye konuştu.

Etiketler
Atakum