Erdoğan'dan sağlık sistemi itirafı

İkinci 100 günlük eylem planını açıklayan Erdoğan, sağlık alanında 'derede boğulduk' dedi.

Erdoğan'dan sağlık sistemi itirafı

Hastanelerin ameliyat malzemelerini, sarf malzemelerini hastalardan istemesi gündemin en çok konuları arasında yer alıyor. AKP ve Erdoğan bu iddiaları sık sık yalanlasa da Erdoğan bugün yaptığı konuşmada üstü kapalı bir itirafta bulundu.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nı açıklayan Erdoğan, Sağlık Bakanlığı için atılacak adımlardan bahsederken hastanelerin hastalardan malzeme istediğini itiraf etti.

Erdoğan, "Sağlık Bakanlığımız ile anne ölüm oranının düşürülmesi sağlandı. Sağlık market uygulamasını hayata geçirdik. Devlet hastanesi, üniversitede mahalle caddedeki marketten malzemeleri almayacağız. Her şey sağlık markette... Bakanımızda burada yanlışı yapanların canını yakarız. Şahit olduğum için özellikle bu adımı attık. Önemli bir hastane... Hasta şunu söyledi; Cumhurbaşkanım şunu görüyor musun büyük bir marketin torbası, bunun içinde saf malzemeleri var hastane halletmedi. Oğlumu gönderdim aldım... Ya bize bu yakışır mı? Biz sağlıkta tarihte görülmemiş mücadele verdik. Nereden nereye geldik... Denizleri geçip derede boğuluyoruz" diye konuştu.