Özel: 'Zalim yönetim çay simidi bile layık görmüyor'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde

Özel: 'Zalim yönetim çay simidi bile layık görmüyor'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın eleştirileri üzerine söz aldı. Özel, “Bir çay 1,75 lira, bir simit 1,75 lira, toplam 3,5 lira. Üç öğün 10,5 lira, 5 kişi 52,5 TL, bir ayda 1575 TL, asgari ücretten artan para 28 TL. Şimdi, cevap size Genel Başkanınızdan gelsin: ‘Bu zalim yönetim bu aziz millete bir çay bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz ey milletim? Kirayı, su parasını, okul masrafını soruyorum. Bu zalim yönetim bir çay, bir simitten geriye 28 lira bırakıyor” ifadesini kullandı.

BU ZALİM YÖNETİM BİR ÇAY BİR SİMİTTEN GERİYE 28 TL BIRAKIYOR

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın eleştirileri üzerine söz aldı. Özel, “3 Ocak 1993'te Sayın Genel Başkanınız Recep Tayyip Erdoğan bir hesap yapıyor ve bir çay, bir simit, 5 kişilik aileyi bir aya vuruyor, çıkan rakam kafa kafaya geliyor, çok az bir şey kalıyor. Bugüne uyarlayalım bir çay 1,75 lira, bir simit 1,75 lira, toplam 3,5 lira. Üç öğün 10,5 lira, 5 kişi 52 TL, bir ayda 1.575 TL, asgari ücretten artan para 28 TL. Şimdi, cevap size Genel Başkanınızdan gelsin: Bu zalim yönetim bu aziz millete bir çay bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz ey milletim? Kirayı, su parasını, okul masrafını soruyorum. Bu zalim yönetim bir çay, bir simitten geriye 28 lira bırakıyor Lütfi Elvan, Lütfi Elvan” diye konuştu. Özel, şunları kaydetti:

2002 YILINDA BİR ASGARİ ÜCRET 7 ÇEYREK ALTIN ALIYORDU, ŞİMDİ 4,5 ÇEYREK ALTIN ALIYOR

“Şimdi sıra biraz daha geriye, dilerseniz Necmettin Erbakan'ın hesabına gidelim. Satın alma paritesini konuşurken dolar, euro, bir başka hesap olunca "Ekonominin temeli altındır. Ben altın hesabını bilirim." derdi Hoca Efendi, değil mi? 2002 yılında asgari ücret 163 lira 56 kuruş, çeyrek altın 23,5 lira. Bir asgari ücret Necmettin Hoca'nın hesabıyla 7 çeyrek altın alıyor. Dünkü altın fiyatlarıyla, asgari ücret 1.603 lira, çeyrek altın 346 lira, bir asgari ücret 4,5 çeyrek altın alıyor. Şimdi, Lütfi Elvan, Necmettin Hoca, ‘Onu bunu dinlemem, ekonominin temeli altındır’ diyor ya, yine çaktın, yine çaktın, yine çaktın.

CUMHURİYET YURTLARINI KURARSINIZ

Bakın, yurtta kalan öğrenci sayısı… Neye göre karşılaştıracağız? Neye göre biliyor musunuz? Toplam öğrenciye oranına. ‘182 bin öğrenci, 664 bine çıktı’ diyorsunuz yurtta kalma. Öğrenci sayısı 1 milyon 918'den 7 milyon 760 bine… Özetle şu: Geldiğinizde her yüz öğrenciden 9,5'u yurttan yararlanırken şu anda 8,7'si yurttan yararlanabiliyor. Geri kalanı işte, yönlendirmek istediğiniz cemaatlerin, birtakım karanlık odakların ellerine fakir fukaranın çocukları daha otogarlarda, daha trenden inerken onların ağına düşüyor. Buna engel olmak istiyorsanız cumhuriyet yurtlarını kurarsınız.”

Etiketler
Özgür Özel TBMM