CHP'li Çeviköz'den Erdoğan'a yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP'li Çeviköz'den Erdoğan'a yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanyatemaslarına yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

“Genel Başkanımızın bu ziyaretleri büyük bir gıpta ile izleniyor” diyen Çeviköz, şöyle devam etti: “Almanya’da ve Avusturya’da genel başkanımız önce CHP’nin kardeş partisi olan Alman ve Avusturya Sosyal Demokrat Partileri ile görüşmelerde bulundu. Aynı zamanda hem Almanya’da hem de Avusturya’da parlamento ve dışişleri bakanlığı nezdinde temaslarda bulundu. Almanya’da, Türk-Alman Parlamenter Grubu ile bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede, Almanya’nın seçilmiş milletvekillerinden oluşan Sol Parti’den üç, Yeşiller Partisi’nden bir, Sosyal Demokrat Parti ve Hür Demokrat Parti’den birer olmak üzere altı kişilik bir parlamenter grubu ile görüşmelerimiz oldu. Bu kişilerin Almanya’nın seçilmiş parlamenterleri olduğunun, onlarla ilgili herhangi bir şekilde bir ithamda bulunulmasını da açıkçası pek diplomatik nezakete sığdıramadığımızın altını çizmek isterim.”

Kılıçdaroğlu KKTC’ye gidiyor

Çeviköz, Kılıçdaroğlu’nun, bugün KKTC’ye günübirlik ziyarette bulunacağını KKTC Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Meclis Başkanı, Dışişleri Bakanı ve muhalefet partilerinin temsilcileri ile görüşeceğini aktardı

Etiketler
Ünal Çeviköz