Kulisleri sallayan Nihat Hatipoğlu iddiası

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin olarak kulis yazdı.

Kulisleri sallayan Nihat Hatipoğlu iddiası

Acet, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi için Nihat Hatipoğlu'nu aday gösterebileceğini iddia etti.

Mehmet Acet, "AK Parti'nin sürpriz adayları" başlığıyla yayımlanan yazısında "Yakın vakte kadar İstanbul'da, Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığına garanti gözüyle bakılıyordu. Ancak şimdi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu denkleme girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belirlenen tarihte yapacağı açıklamada 'İstanbul adayımız İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu' derse, kimse şaşırmasın" ifadesini kullandı.
"Ankara'da ise, Kayseri'den 20 yıllık bir başarı hikâyesiyle başkente dönen Mehmet Özhaseki'nin adaylığı hemen hemen kesinleşmiş gibi. İzmir'de Ak Parti için Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in ismi dolaşımdaydı. Ama kendisinin ailesi istemediği için, adaylık yarışına dâhil olmaya yanaşmadığı söyleniyor" diyen Acet, şöyle devam etti:

— İzmir için kimsenin aklına gelmeyen bir ihtimalden söz edeyim; Nihat Hatipoğlu. Evet, kendisinin isminin Diyarbakır için geçtiğini daha önce yazmıştım. Ama şimdi bir İzmir seçeneği de gündeme geldi. Neden böyle bir ihtimal doğdu? Öğrendik ki Hatipoğlu ailesinin İzmir'de 40 yıllık bir geçmişi varmış. Kesin mi? Değil. Ama İzmir ya da Diyarbakır'dan birisinden Nihat Hatipoğlu'nun aday olacağına yüzde yüz gözüyle bakabilirsiniz.

Etiketler
Nihat Hatipoğlu Yeni Şafak Kulis Seçim