Eski bakan AKP'yi 'Cumhuriyet' ile eleştirdi

AKP döneminde Milli Eğitim Bakanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı yapan Hüseyin Çelik yayınladığı mesajla AKP'yi Cumhuriyet ile eleştirdi.

Eski bakan AKP'yi 'Cumhuriyet' ile eleştirdi

Hüseyin Çelik, AKP döneminde Milli Eğitim Bakanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştı. Hüseyin Çelik, 2014 yılında Parti Medya İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınmıştı.

Hüseyin Çelik’in bugün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesaj dikkat çekti. “Cumhuriyetimizin 95. Yılı Kutlu olsun. Bu vesileyle aşağıdaki değerlendirmeyi dikkatlerinize sunuyorum” şeklinde mesaj yazan Hüseyin Çelik, demokratik monarşiler, totaliter monarşiler, totaliter cumhuriyet ve demokratik cumhuriyetler başlıkları altında devletleri sıraladı.

Çelik mesajının devamında isim vermeden AKP hükümetini eleştirdi. Yazdığı yönetim şekilleri içinde Türkiye’nin adını kullanmayan Çelik, “Bu tabloda görünen şu ki, mühim olan yönetim şeklinin adı değil, detayıdır. Demokrasi ve Hukuk devleti yoksa bir ülkenin adının ‘Cumhuriyet’ olması hiçbir şey ifade etmez”diye yazdı.

Çelik, “hukuk”, “demokrasi” üzerinden “Cumhuriyet” göndermesi yaparak iktidarı eleştirdi.

Eski bakan AKP'yi 'Cumhuriyet' ile eleştirdi - Resim : 1

Eski bakan AKP'yi 'Cumhuriyet' ile eleştirdi - Resim : 2

Etiketler
Milli Eğitim Bakanlığı