Sarıkaya: CHP ve İYİ Parti'nin anayasa değişikliği kararı netleşti

Habertürk yazarı Sarıkaya, "Siyasetin yakın gelecekteki tartışma konusu dün itibarıyla netleşti" diyerek Anayasa değişikliğinin gündemde olduğunu yazdı.

Sarıkaya: CHP ve İYİ Parti'nin anayasa değişikliği kararı netleşti

Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında, "CHP ve İYİ Parti bu konudaki tutumunu netleştirdi, Anayasa değişikliği konusunda Cumhur İttifakı’nı Meclis’te yalnız bırakacak; tutum almayacak… CHP Meclis’e sunduğu yasanın ele alınmasını öncelerken, İYİ Parti de bu denli çok sorun varken, öncelikli konulara odaklanılması, Anayasa değişikliğinin gelecek döneme bırakılması gerektiğini belirtip, tutum almayacak." değerlendirmesini yaptı.

CHP ve İYİ Parti'nin Anayasa değişikliğinde tutumlarını belirlediklerini söyleyen Sarıkaya, şunları yazdı:

İYİ Parti Grup Başkanı Tatlıoğlu’na tutumlarının ne olacağını sorduğumda yanıtı aynen şöyle oldu:

“Genel Başkanımız da net söyledi. Yeni Meclis Anayasa için ne yapması gerekirse yapar. Bugün enerjimizi çözülmüş konular yerine, kanayan yaralara harcamalıyız. Temel olarak biz bu konuya değil, siyasetin tavrına, başörtüsünü siyasi istismar konusu yapılmak istenmesine muhalifiz. Bundan beslenenlerin önüne geçmeliyiz…”

Görünen o ki İYİ Parti bu tartışmanın içine girmeyecek.

CHP de bu kapsamda dün itibarıyla tutumunu tam anlamıyla netleştirdi.

CHP Grup Başkanı Engin Altay, dünkü sohbetimizde verdikleri yasa teklifinin TBMM’de beklemekte olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Onların kanun teklifimizi sulandırmanın nedeni olmayız. Kanun teklifimiz duruyor, gelsinler hemen geçirelim. Anayasa konusunda gelirlerse kendilerini dinleriz ama onlarla birlikte bu topa girmeyiz…”

HDP’nin bu konudaki tutumu net değil.

Ancak aile konusundaki yaklaşıma da HDP baştan beri olumlu bakmıyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
İYİ Parti Habertürk