Bahçeli'nin 'azarı' işe yaradı: AKP'den Mahir Ünal'ı kızdıracak 'cumhuriyet' açıklaması

AKP'li Ömer Çelik, Mahir Ünal'ın tepki çeken sözlerinin ardından yaptığı açıklamada "Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlardandır" dedi.

Bahçeli'nin 'azarı' işe yaradı: AKP'den Mahir Ünal'ı kızdıracak 'cumhuriyet' açıklaması

AKP'li Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda düzenlenen konferansta, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao'nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'DEN AÇIKLAMA

Ünal'ın sözleri tepki çekerken; AKP'den Ünal'ı kızdıracak bir açıklama geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve daha ileri ufuklara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMADA BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ SONRASI GELDİ

AKP, Ünal'ın açıklamasının ardından sessizliği korumuştu.

Çelik'in paylaşımının, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Grup Toplantısı'nda kullandığı "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler" ifadeler sonrası gelmesi dikkat çekti.

Etiketler
Ömer Çelik Mahir Ünal