CHP'li Tanrıkulu: Erdoğan'ın Diyarbakır'daki mitingine zorla katılmaları yönünde kamu görevlilerinden şikayet geliyor

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi öncesi kendisine gelen şikayetleri paylaştı.

CHP'li Tanrıkulu: Erdoğan'ın Diyarbakır'daki mitingine zorla katılmaları yönünde kamu görevlilerinden şikayet geliyor

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın yapacağı Diyarbakır mitingi öncesi kamu görevlilerine dair kendisine gelen şikayetleri paylaştı. Tanrıkulu, kamu görevlilerin zorunlu bir şekilde mitinge katılmaları yönünde mesaj aldığını söyledi. Kendisine gelen şikayetleri dile getiren Tanrıkulu birtakım uyarıda bulundu. Sezgin Tanrıkulu yayınladığı mesajda, "Ben buradan kamu görevlilerini ikaz ediyorum. Kaymakamları, kayyumları ve idari amirleri ikaz ediyorum. Kamu görevlilerine 'zorunlu olarak bu mitinge katılın' diyemezsiniz. Tümünün bilgileri elimizde var. Son kez sizleri uyarıyoruz. Hukuk kuralları içerisinde kalın. Siyasetin aracı olmayın. Adalet ve Kalkınma Partisinin memuru gibi davranmayın" ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, konu ile ilgili şunları söyledi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sn. Erdoğan yarın Diyarbakır'da miting yapacak ve bir dizi açılış yapacak. Bununla ilgili olarak uzun zamandır hazırlık yapılıyor. Bu hazırlığa Diyarbakır Valisi, kaymakamlar ve kayyumlar da katılıyorlar. Tabi nasıl katılıyorlar? Adalet ve Kalkınma Partisinin Valisi olarak, Adalet ve Kalkınma Partisinin atadığı kayyumlar olarak katılıyorlar.

Diyarbakır Valisi çağrısında 'Diyarbakır Aşığı' ifadesini kullandı. Bu ifade doğrudan doğruya Sn. Erdoğan'ı övmektir. Bir kamu görevlisi bunu kullanamaz.

İkinci olarak kamu görevlilerinden, çalışanlardan bize çok sayıda şikayet geliyor: Zorla ve zorunlu olarak bu mitinge katılmaları gerektiği yönünde. Ben çok sayıda telefon aldım. Ayrıca medya hesaplarımdan ve Parlamentodaki ofisime birçok telefon geldi.

Ben buradan kamu görevlilerini ikaz ediyorum. Kaymakamları, kayyumları ve idari amirleri ikaz ediyorum. Kamu görevlilerine 'zorunlu olarak bu mitinge katılın' diyemezsiniz. Tümünün bilgileri elimizde var. Son kez sizleri uyarıyoruz. Hukuk kuralları içerisinde kalın. Siyasetin aracı olmayın. Adalet ve Kalkınma Partisinin memuru gibi davranmayın."

Etiketler
Diyarbakır Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Milletvekili