Soylu'nun AYM üyesi seçilen sağ kolunu kim atadı? 'Siyasi rehineler kullanışlıdır'

TİP Milletvekili Ahmet Şık, eski İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin AYM Üyesi seçilmesini değerlendirdi. Şık, Tokat'taki FETÖ soruşturmasını hatırlattı ve İnce'nin Saray talimatıyla atandığını ifade etti.

Soylu'nun AYM üyesi seçilen sağ kolunu kim atadı? 'Siyasi rehineler kullanışlıdır'

TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği için seçim yapıldı. AYM üyeliği için öne çıkan eski İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce AYM’nin yeni üyesi oldu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Haziran ayının sonunda Sayıştay üyeliğine seçilmişti. Soylu’nun en yakınındaki isimlerden İnce, 2016 yılından buna İçişleri Bakanlığı’nda üst makamlarda görev yapıyordu.

İnce’nin, Sayıştay’a üye seçilmesinin perde arkasında ise Anayasa Mahkemesi üyesi Hicabı Dursun’un, ekim ayında emekli olmasının ardından boşalacak koltuğa oturtulması fikri olduğu belirtiliyordu. Dün yapılan seçim ile de Muhterem İnce’nin AYM için Sayıştay’a üye seçildiğine yönelik yorumlar gerçek oldu.

FETÖ SORUŞTURMASINI VE SÜRGÜNÜ HATIRLATTI

TİP Milletvekili Ahmet Şık, İnce’nin AYM’ye üye seçilmesinin ardından Twitter hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şık açıklamasında, savcı Erdoğan Bayrakdar'ın Tokat'ta açtığı FETÖ soruşturmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun telefonuna rağmen geri adım atmayıp sürülmesini gündeme getirdi.

Şık konuyla ilgili, “Yarın iktidar değişir, Tokat’ta başlatılan ve sonrasında bir takım ayak oyunları yapılıp savcısının görev yeri değiştirilen ‘FETÖ mülkiye yapılanması’ soruşturmasında kimlerin/eşlerinin dosyadan çıkarıldığı ortaya çıkar” dedi.

“SARAY TALİMATIYLA”

Şık devamında yaptığı açıklamada, Muhterem İnce’nin “Saray talimatıyla bakan yardımcısı yapıldığına” dikkat çekti.

Şık, “Bu arada Muhterem İnce’nin geçmişte içişleri bakan yardımcısı olmasından hareketle ‘Soylu’nun adamı’ diyenlere bir not: Muhterem İnce Saray talimatıyla bakan yardımcısı yapıldı. Siyasi rehineler her zaman kullanışlıdır” ifadelerini kullandı.

Etiketler
FETÖ Tokat Ahmet Şık Milletvekili