Soylu'nun gündeminde 'polis intiharları' değil Alişan ile Hayata Gülümse programı var

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis intiharları gündemdeyken, Alişan ile Hayata Gülümse programına katılacağını duyuran Süleyman Soylu'yu eleştirdi.

Soylu'nun gündeminde 'polis intiharları' değil Alişan ile Hayata Gülümse programı var

Türkiye, dün İstanbul Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Enes Sayhan'ın intiharıyla sarsıldı. Sayhan, Vatan Emniyet önünde silahı başına dayayıp, ateş ederek intihar etti.

Geride bıraktığı mektupta 'intihara sürüklendiğini' söyleyen Sayhan'ın mektubunun devamında şu ifadeler yer aldı:

"Mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar. Mesleğimi sevmekten ve çok çalışmaktan başka bir suçum yok. Delilsiz, suç isnatsız bir dosya uydurarak beni koruma büroya gönderdiler. ‘Suçsuzum’ dedim 'İnceleyin soruşturma yapın’ dedim dinlemediler. Dosyanın kapağını bile açmadan yıllarca zulmettiler"

Sayhan'ın intiharı, polis intiharlarını yeniden gündeme getirdi. Öte yandan, son 2 günde 4 polisin intihar ettiği bildirildi.

CHP'Lİ BAKAN: POLİS İNTİHARLARINI ARAŞTIRALIM DEDİM, REDDETTİNİZ

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM'de 2021 ve 2022 yılında polis intiharlarının araştırılmasıyla ilgili konuşmalarını Twitter hesabından paylaştı ve hükümete tepki gösterdi.

Bakan, paylaşımında "Defalarca çağrı yaptım. 'Araştırma komisyonunu kuralım. Eğer bu komisyonun kurulmasına oy vermezseniz bundan sonraki polis intiharlarının her birinde vebaliniz olur' dedim. Hep reddettiniz. Son 26 saatte 4 polis intihar etti. Cinayetlerin sebebi sizsiniz!" ifadelerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA TEPKİ

CHP'li Bakan, polis intiharlarını araştırmaya yanaşmayan iktidara bir tepki daha gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Alişan ile Hayata Gülümse programına konuk olacağını duyurduğu paylaşımı alıntılayan Bakan, "Dün 5 polisimiz daha intihar etti. Polisler intihar ediyor, bıraktıkları notlarda yaşadıkları zulmü anlatıyor. Polisler feryat ediyor, biz araştıralım diye haykırıyoruz. O esnada Süleyman Soylu" diye yazdı.

Etiketler
Murat Bakan İzmir Milletvekili Polis