Mansur Yavaş cephesinden açıklama: İYİ Parti heyetiyle adaylık görüşmesi gerçekleştirilmedi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İYİ Partili bir grubun Mansur Yavaş'a adaylık teklifinde bulunduğunu ileri sürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğini açıkladı.

Mansur Yavaş cephesinden açıklama: İYİ Parti heyetiyle adaylık görüşmesi gerçekleştirilmedi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, köşesinde Altılı Masa’da son günlerde yaşananları ele aldı. Yazısında haber kaynaklarının kendisine aktardığı iddiaları da gündeme getiren Saymaz, "İYİ Partili bir grup aday olması için Yavaş’a teklif ve telkinde bulundu." diye yazdı.

“YAVAŞ, ABDULLAH GÜL STRATEJİSİ İZLİYOR”

İsmail Saymaz, yazısında şunları kaydetti:

“Bildiğim kadarıyla…

İyi Partili bir grup aday olması için Yavaş’a teklif ve telkinde bulundu. Yavaş, Altılı Masa uzlaşırsa ‘Evet’ diyeceğini söylüyor. Yani, Abdullah Gül stratejisi izliyor.

Birkaç aydır görevine odaklanması ve polemiklere girmemesi, yıldızını parlatsa da İmamoğlu, artık Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Adı Kılıçdaroğlu sonrasında CHP liderliği için anılıyor.

İki belediye başkanının CHP ve Kılıçdaroğlu’na rağmen adayı olması mümkün görünmüyor.”

YAVAŞ CEPHESİ: BÖYLE BİR GERÇEKLEŞTİRİLMEMİŞTİR

İsmail Saymaz’ın yazısının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Gültekin, Saymaz’ın yazısında yer alan iddiaların doğru olmadığını kaydetti:

“Bir haber kaynağının Gazeteci Sn. İsmail Saymaz’a Başkanımız Sn. Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır.”

SAYMAZ’DAN YENİ YAZI

ABB yetkililerinin açıklamalarının ardından İsmail Saymaz yeni bir yazı kaleme aldı. Saymaz, şunları kaydetti:

“İtiraz üzerine haber kaynağıma döndüm.

Kaynağım, İYİ Partili bir heyetin değil, ‘hatırı sayılı insanların’ Yavaş’ı tek tek ziyaret ettiğini belirtiyor.

Geçen hafta ve önceki hafta birer görüşme olduğunu kaydeden kaynağım, şu bilgiler verdi:

‘Adaylık meselesi sıkça telaffuz ediliyor. Onun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi hatırı sayılır insanlar. O da 'Kemal beye bir vefa borcum’ var dedi. Bunu söylediğinde şunu dediler: ‘Türkiye’ye vefa borcu ne olacak?’ Burada kimse geri duramaz.’

Kaynağım, Yavaş’ın bir ortak adaylık sözkonusu olduğunda bu sorumluluğun altına gireceği kanaatinde olduğunu kaydederek, ‘Mansur bey temkinli yürüyor. Eninde sonunda bir pozisyon alacağını düşünüyorum’ diyor.”

Etiketler
Ankara Büyükşehir Belediyesi İsmail Saymaz Ankara İYİ Parti